Staycation: Campingferie i Danmark

Hvad kan man lave og hvad skal man huske?

FAQ om campingferie

 

Camping er en skøn form for ferie, hvad end du bedst kan lide at campere i campingvogn på campingpladser, eller du ønsker at slå telt op i de danske skove. Som oftest er camping på en campingplads mere luksuriøst end en tur i telt, dog er der stadig nogle overvejelse, du skal have gjort dig, inden du tager afsted.

Når man skal på campingferie, behøver det ikke at gå til fjerne lande som Italien, Kroatien, Frankrig osv. Du kan også sagtens holde en underholdende staycation med masser af sjov, natur og oplevelser i lille Danmark.

Staycation er en sammentrækning de engelske ord stay (at blive) og vacation (ferie), som alt i alt betyder, at man holder ferie i sit lokalområde. Man krydser altså ikke landegrænser.

I denne guide får du et par gode råd til, hvordan du kan forberede dig på årets staycation på en campingplads i danske – hvad end du vælger campingvogn eller telt.

 

Skal du købe et campingpas..? 

Førhen skulle du købe et campingpas, når du skulle campere på danske campingpladser - og det var uanset, om du kom i en campingvogn eller slog teltpløkker i. 

I dag er det ikke obligatorisk. Den afgørelse slog Konkurrencerådet fast tilbage i 2017. Du kan stadig tilegne dig et campingkort, der kan anvendes som identifikation og giver adgang til diverse rabatter på forskellige campingpladser, men det er ikke et krav, at du har det. 

 

Forbered dig på campingturen hjemmefra

Vælg en campingplads hjemmefra, som passer til dig og dem, som du skal rejse med, så du er sikret at få en god, sjov og underholdende tur. De danske campingpladser har et væld af aktiviteter og faciliteter, og de ligger placeret overalt i Danmark.

Har I helt små børn med, vil det være en god idé at vælge pladser, som har eksempelvis børne- og babypool. Eller hvis I ønsker at være på en campingplads uden så mange børn, kan disse faciliteter vælges fra. Derudover er placeringen af campingpladsen vigtigt, hvis I planlægger udflugter eller gerne vil en tur på stranden.

Ha’ campingudstyret og -møblerne i orden

Man skal ikke undervurdere, hvor meget udstyr man har behov for på en campingferie – og det gælder både for campingvogne og teltferier. Alt efter hvor meget oppakning du ønsker at rejse med, så er campingmøbler som borde og stole essentielle for mange rejsende familier og vennegrupper, så man kan sidde udenfor i det fri.

Mange vælger også at medbringe løbehjul og cykler til de mindre, hvis det er en stor campingplads at boltre sig på. Husk derfor også investere i cykelhjelme og cykelværktøj, hvis uheldet skulle ske. Cykler vil også være en nem måde at udforske området udenfor campingpladsen.

Derudover håber man jo altid på godt vejr til campingferien, og er man så heldig, at solen skinner, så vil det jo være oplagt at have medbragt en transportabel grill eller lignende kogegrej.

Skal du campere i nærheden af vand, kan udstyr til vandsport være oplagte at have med. Her er særligt SUP-boards blevet yderst populære, hvor du kan udfordre sig selv på bølgerne. Du kan også tage oppustelige kajakker med i stedet.

Det er bare nogle af de større ting, du bør medbringe på campingferien. Dertil kommer de mindre ting såsom service, gerne ekstra hvis nu naboerne på pladsen kommer forbi, tøj til ferien, klude og viskestykker og så videre.

Hvad kan man lave på camping?

Hvis I har børn med på ferie er det altid en god idé at tjekke, om der er nogle børneaktiviteter eller facilititeter på campingpladsen. F.eks. hoppeborg, trampoliner, legeplads, dyr, swimmingpool eller andet. Tænk også på det omkringliggende område - er det tæt på vandet, så I kan bade? Eller er der måske et vandland eller en dyrepark i nærheden? Det er også oplagt at tjekke områdets natur ud - vandreture er en kæmpe camping-favorit (måske især for voksne). 

Husk også diverse brætspil, kortspil, udendørs spil og bøger til afslapning på campingpladsen og potentielt dårligt, dansk sommervejr. 

 

Er du klar til din næste campingferie?

Der er mange overvejelser, du skal have gjort dig, inden du sætter dig i bilen og kører afsted. Men alt i alt skal du bare have gjort op med dig selv, hvilken type ferie du ønsker at have, og hvad du gerne vil lave, så udstyret kan pakkes.

Hvis du bare har gjort nogle af de ovenstående forberedelse og fået pakket det rigtige udstyr med, vil du med garanti have en skøn campingferie med din familie, venner, efterskole osv.

Pakkeliste til camping

Hvad skal man have med på camping? Pakkelisten er lang, når det kommer til en campingutr med hele familien. Og det ér altså bare træls at stå midt ude i det fri og mangle noget helt esseentielt udstyr. Derfor har vi lavet en uddybende og udførlig pakkeliste til dig, der gerne vil huske de hele til campingferien. 

Guides til camping og telte

Skal du på camping eller telttur? Her på Bilka.dk har vi samlet en masse inspiration til ferier i det fri i vores Camping Univers. Få tips og viden om alt fra teltvalg og vandsøjletryk til pakkelister og regler for fri teltning i Danmark.