Soveposer

Her på siden finder du soveposer til hele familien. En sovepose er ideel uanset om den skal bruges på festival, camping eller shelterturen.

Vælg den rette sovepose

Er du i tvivl om, hvilken sovepose du skal vælge? Læs mere om de vigtigste specifikationer ved soveposer, så du er klædt på til at træffe det rigtige valg.

Guides til camping og telte

Skal du på camping eller telttur? Her på Bilka.dk har vi samlet en masse inspiration til ferier i det fri i vores Camping Univers. Få tips og viden om alt fra teltvalg og vandsøjletryk til pakkelister og regler for fri teltning i Danmark. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til soveposer

Sovepose - sådan vælger du

Hvis du har brug for en kvalitetssovepose, kan du finde en god sovepose her på Bilka.dk. I udvalget finder du soveposer med en komforttemperatur helt ned til -22 grader. Komforttemperaturen viser den temperatur, hvor soveposen stadig føles behageligt lun at opholde sig i. 

Du bør altid vælge en sovepose ud fra behov og destination. Skal du rejse til koldere steder, bør du lede efter en sovepose som kan holde til kulden, hvorimod på en destination med varmere luftlag kan netop sådan en sovepose være for varm og genere din søvn. Det er især vigtigt at være frisk og udhvilet, hvis du tracker eller camperer i det fri. Her er det rigtige valg af sovepose værdifuldt for en vellykket tur i naturen. Vælg sovepose ud fra følgende kriterier:

  • Temperatur: Hvis du fryser i din sovepose, kan din søvn blive at ringere kvalitet. Derfor bør du, som hovedregel forberede dig på kulde. Da du altid kan åbne soveposen, hvis du har det for varmt. Du bør gå efter en sovepose, som kan holde til kulde. Hvis du camperer om sommeren, bør du benytte en sovepose, som kan holde til +5 °C varme da der ofte bliver koldere om natten.
  • Størrelse: Den helt rigtige størrelse, kan være vise sig at være et vigtigt valg. Der findes både lange og korte modeller - du bør vælge ud fra din højde. Er du over 1,75m kan du med fordel gå efter en længere model, da en kort sovepose ikke ville kunne slutte tæt omkring hals og nakke, og ville kunne medføre at du fryser under din søvn.
  • Isoleringstype: Skal man vælge dun eller syntetisk fyld? 
    • Dun: En dunsovepose vejer mindre, og kan også trykkes sammen så den fylder mindre. Derudover mister dun sin isoleringsevne, hvis soveposen bliver våd. Dette gør at soveposen bliver kold at ligge i. En dun-sovepose har i mange år været kendt som termostatiske og bedst varmende. Termostatisk betyder at varmeforholdet tilpasser sig omgivelserne omkring dig og temperaturen i soveposen, så du har den rette temperatur under din søvn. Dog, kan en dun-sovepose "falde " sammen i dens dun efter nogle benyttelser, hvorfor syntetiske soveposer kan være et godt alternativ i det lange løb.
    • Syntetisk-fyld: En sovepose med syntetisk fyld er modstandsdygtig overfor fugt, og nem at holde ren. Syntetisk fyld er blevet forbedret over de seneste år og har de samme funktioner som en dun-sovepose. De kan være nemmere end dun-soveposer at behandle, hvis de skulle blive våde.

 

Liggeunderlag

Et liggeunderlag er godt at ligge på, hvis du sover i sovepose. Da soveposens isolering bliver trykket sammen når du sover, og dermed bliver koldere, modvirker liggeunderlaget at du bliver afkølet. En sovepose kan derfor aldrig stå alene hvis man camperer ude i det fri. Et godt råd, er at vælge et tykt liggeunderlag, som kan rulles sammen på en nem måde. Alternativt kan du også købe en luftmadras, så du får lidt ekstra komfort, når du skal sove.