Regler for camping og fri teltning

Læs hvad du skal vide, hvis du vil på camping eller slå telt op i det fri

FAQ om regler for fri teltning

 

Camping er en skøn og fri form for ferie, som du kan holde på mange forskellige måder. Én af de måder er at slå et telt op i det fri. Dette er det fortrukne for mange, når det kommer til camping, og hvis det også er din, så skal du være opmærksom på, at der er flere regler, du skal have in mente, når det kommer til fri teltning i Danmark.

I denne guide vil vi forklare yderligere, hvad fri teltning er, samt hvad du skal være opmærksom på, når du slår dit telt op i de tilladte skove.

 

 

Hvad er fri teltning?

Fri teltning betyder, at man kan tage rundt i flere smukke naturområder og danske skove landet rundt og slå et telt op, heraf betegnelsen fri teltning. Det gør det super nemt for dig at holde ferie i Danmark eller tage på ture, hvor der er adgang til naturen i form af telt i det fri. På nuværende tidspunkt er der mere end 275 statsskove over hele landet, hvor du må slå dit telt op i.

Som nævnt er der dog nogle regler, du skal være opmærksom på. En af disse regler lyder fx på, at du kun må campere og overnatte én nat hvert sted. Derfor er det oplagt at lave en rute, hvor I kommer rundt og ser nogle forskellige steder på jeres ferie. Derudover skal I være opmærksomme på, at man højest må slå 2 telte op samme sted, og at teltene maksimalt må være 3-personers telte. 

 

Hvor må du slå telt op?

Placeringen af teltene skal desuden være udenfor synsvidde fra drifts- og beboelsesbygninger og bilveje. Derudover kan nogle skovområder have tilhørende klitter og strande, hvor det ikke er tilladt at slå teltet op. Sand er desuden ikke optimalt til at holde pløkkerne fast i jorden. Sørg også for at pakke forholdsvis let, da det ikke er tilladt at bruge motoriseret transport på skovenes veje. 

Madlavning på teltpladsen

Når der skal laves aftensmad på teltturen, skal du være opmærksom på, at det kun er tilladt at bruge åben ild de steder, hvor der er indrettet bålpladser til formålet. Disse kan komme i mange versioner, hvor du nemt kan få gang i dit medbragte kogegrej. Ellers er det en god idé at medbringe et feltkøkken, som er et transportabelt blus, hvor ilden er indelukket, eller en transportabel grill.

Placér altid feltkøkkenet eller grillen på en plan flade, som ikke kan brænde, eller hvor ilden ikke kan fange blade og andre brandbare elementer. Et skovområde kan desuden være lukket for brug af ild, hvorfor et feltkøkken eller en grill heller ikke er tilladt her. 

Du skal være opmærksom på, at du ikke kan slå telt op alle steder i Danmark, og du skal derfor være sikker på, at det er en offentlig statsskov, du camperer i. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du læse meget mere om reglerne angående fri teltning samt få et oversigt og kort over de skovområder, hvor du må slå telt op i det fri i Danmark.

Populære indenfor transportable gasgrill

Guides til camping og telte

Skal du på camping eller telttur? Her på Bilka.dk har vi samlet en masse inspiration til ferier i det fri i vores Camping Univers. Få tips og viden om alt fra teltvalg og vandsøjletryk til pakkelister og regler for fri teltning i Danmark.