Hvordan pakker man en rygsæk?

Læs, hvordan du bedst fordeler vægten i din rygsæk

FAQ om pakning af rygsæk

 

Hvordan skal rygsækken sidde?

Når man er på vandretur eller er backpacker, er det vigtigt, at ens bagage er pakket ordenligt og sidder rigtigt på ryggen. Ellers kan det gå ud over ens fysik og ikke mindst oplevelse af turen.
Først og fremmest skal rygsækken sidde rigtigt. Med det menes, at rygsækken skal sidde ind til ryggen, og hofteremmen skal slutte tæt om hoften. På den måde fordeles vægten bedst muligt, og hofterne vil bære 60-80% af den samlede vægt.


Hvordan pakker man sin rygsæk korrekt?

Når rygsækken er tilpasset og sidder som den skal, er det næste skridt på vejen at pakke den. For at få den mest komfortable tur, bør man tænke på vægtfordeling og tyngdepunkter, når man pakker.

I og med at hoften bærer størstedelen af rygsækkens vægt, er det nederst i rygsækken, at den tungeste bagage bør placeres. Det kan eksempelvis være soveposen eller liggeunderlaget. Derefter kan man pakke sit telt ind til ryggen og placere lettere remedier foran og ovenpå den tunge bagage.
Fordelen ved at pakke således er, at man skåner sin ryg, får nemmere ved at gå, skifte retning og holde balancen.

 

Hvad skal jeg pakke?

Din pakkeliste afhænger naturligvis af, om du skal på telttur hjemme i Danmark eller på Backpackertur i Sydøstasien. Skal du på camping i det danske, har vi lavet en komplet pakkeliste til dig her, så får det hele med. Vi har også lavet en pakkeliste til dig, der skal på festival.

Guides til camping og telte

Skal du på camping eller telttur? Her på Bilka.dk har vi samlet en masse inspiration til ferier i det fri i vores Camping Univers. Få tips og viden om alt fra teltvalg og vandsøjletryk til pakkelister og regler for fri teltning i Danmark.