Hvad er en airfryer?

Bliv klogere på, hvad en airfryer er og hvad du kan bruge den til

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til en airfryer

 

En airfryer er en hurtig måde at lave mad på. Med en airfryer slipper du for spruttende olie og oliepletter på køkkenbordet. Her kan du nemlig tilberede diverse madvarer i en varmeskuffe, der giver dig lækkert og sprødt mad!

Måske har du hørt om airfryeren eller måske er maskinen helt ny for dig? Om du kender airfryeren eller ej, er du landet på den helt rette side. I denne guide gennemgår vi nemlig, hvad en airfryer egentlig er og hvad du kan bruge den til.

Hvordan virker en airfryer?

En airfryer er faktisk en blanding mellem en varmluftsovn og den traditionelle frituregryde. Den cirkulerer varme rundt med høj hastighed i en varmeskuffe, hvor din mad tilberedes. Dette betyder, at varmen fordeles jævnt i maskinen.

Da airfryeren er mere kompakt end en ovn, kan tilberedningen af maden også gå hurtigere. Du skal nemlig ikke opvarme en stor ovn, så du bruger ikke unødvendig tid og varme på opvarmning.

En af fordelene ved en airfryer er også, at du ikke behøver at bruge masser af olie. Du kan bruge en lille mængde olie, og nogle gange kan du endda undvære det. En airfryer er derfor et godt alternativ til en frituregryde, der skal bruge en stor mængde olie.

 

 

Hvad kan man lave i en airfryer?

Selvom ordet ’fry’ indgår i køkkenmaskinens navn, så kan den altså ikke kun fritere madvarer. Du kan faktisk bl.a. stege og grille forskellige former for mad. Med nogle airfryers kan du endda også bage forskelligt bagværk.

På grund af airfryerens mange tilberedningsmetoder, har du et hav af muligheder for at tilberede forskellige retter. Det er f.eks. meget populært at tilberede:

 

Ovenstående er blot et udpluk af forskellige madvarer og retter, du kan lave i din airfryer. Du kan altså grundlæggende tilberede diverse grøntsager og kød i din airfryer. Prøv dig gerne frem, så du kan lære din airfryer bedre at kende.

Du kan finde lækre opskrifter nedenfor, som du kan prøve dig frem med for at blive klogere på airfryeren. I vores udvalg af kogebøger finder du også masser af airfryer opskrifter, der kan inspirere dig til nye retter, du kan kokkerere i din airfryer.

Airfryer opskrifter

Hvad skal der på airfryer-menuen i aften? Vi har samlet vores bedste opskrifter, inspiration og kogebøger på siden her. Gå på opdagelse i airfryerens kulinariske verden - Velbekomme!

 

Hvilken airfryer er bedst?

Vi anbefaler, at du vælger en airfryer, der passer til de behov, du har. Du behøver ikke at købe en airfryer, der har en masse forskellige funktioner, du ikke har brug for. Så slipper du nemlig for at betale for unødvendige funktioner.

Derudover anbefaler vi også, at du læser om produktets funktioner, inden du køber det. På den måde kan du nemlig blive klogere på, hvad apparatet kan og hvordan det bruges, inden du træffer dit valg.

En vigtig overvejelse i forhold til hvilken airfryer, der er den bedste for dig, er:

  • Hvor stor skal airfryeren være?

 

Hvis I kun er 2 personer i jeres husholdning, kan en mindre model med ét rum måske være tilstrækkeligt for jer, mens en større model med mere kapacitet rammer bedre ned i en større families behov.

Her kan i overveje at kigge på vores udvalg af airfryers med 2 rum. Fordelen ved 2 rum er blandt andet, at det her er muligt at indstille dem forskelligt, så der f.eks. kan tilberedes grøntsager i det ene og kød i det andet.  

 

Airfryers med to skuffer

Tilbered mad med en airfryer fra Bilka.dk

På Bilka.dk tilbyder vi et stort udvalg af forskellige airfryers, så du kan begive dig ud i et nyt madeventyr, hvor du kan afprøve forskellige retter tilberedt i en airfryer. Dyk ned i vores sortiment af airfryere og find den, der passer til dig og dit behov, så du kan tilberede dine livretter.

Husk også at udforske vores udvalg af airfryer tilbehør. Her kan du finde produkter til din airfryer, der kan optimere din airfryer-oplevelse og gøre det endnu nemmere at lave mad!

Find din nye airfyrer

Gå på opdagelse i Bilka.dk's udvalg af airfryers og tilbehør.
Populære mærker