Kartofler i airfyer

Opskrift på kartoffelskiver og -både af Britt Andersen

Foto: Jens Peter Engedal

Kartoffelskiver og -både bliver superlækre og sprøde i airfryeren. Du kan krydre dem med dine yndlingskrydderier. Mine favoritter er timian, oregano, rosmarin eller paprika.

 

Antal: 2 pers.

Det skal du bruge:

  • 500 g kartofler
  • Olie
  • Salt

 

Sådan gør du:

  • Skær kartoflerne i tynde skiver eller både. Behold bare skrællen på, hvis de er skrubbet godt rene.
  • Læg kartoflerne i koldt vand i 30 minutter, og skift vandet et par gange. Hæld vandet fra, og skyl dem. Har du ikke tid til at udvande dem, så spring det over. De bliver stadig lækre, men knap så sprøde.
  • Dup kartoflerne tørre, og bland dem med olie og salt.
  • Kom kartoflerne i airfryeren, og indstil den på 180 grader. Giv dem 20-25 minutter, eller indtil de er møre indeni og sprøde udenpå. Ryst eller vend dem et par gange undervejs.

 

Tip!

Hvis du vil tilberede en større portion, er det vigtigt, at du ikke overfylder airfryeren. Du kan evt. tilberede kartoflerne ad flere omgange.

Velbekomme!

 

FAQ om kartofler i airfryer

Britt Andersen

Opskriften kommer fra Britt Andersens "Airfryer Grundbogen", en samling af over 100 innovative opskrifter til din airfryer. Kogebogen er en skattekiste af både nyskabende og traditionelle retter, krydret med uundværlige råd for både airfryer-novicer og -veteraner, der søger kulinarisk inspiration.