Sådan vælger du den bedste elkedel

Få hjælp til at finde den bedste elkedel til dit behov

FAQ - Ofte stillede spørgsmål


Elkedlen er et populært køkkenapparat, som mange har i deres køkkener. Den er meget praktisk, når du har behov for at koge vand til f.eks. kaffe, te eller andre formål. Desuden er den nem og hurtig at bruge. Hvis du er på jagt efter den bedste elkedel, så læs med i guiden her. 

 

Hvilken elkedel skal jeg vælge?  

Det kan være svært at finde lige netop den elkedel, du mangler, når der er så mange valgmuligheder. Her kommer nogle af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber en elkedel:   
 

Størrelse

Først og fremmest skal du overveje, hvor stor en kapacitet du har brug for. De mest gængse størrelser er mellem 0,5-1,7 liter. Hvis du har behov for at koge vand til større familier eller til brug på kontoret, kan en elkedel med større kapacitet være nødvendig. Hvis du hovedsageligt bruger den til dig selv eller en lille husstand, kan en mindre være tilstrækkelig.  
 

Kogetid 

Hastigheden for at opvarme vandet afhænger af elkedlens wattstyrke. Der findes mange forskellige styrker af elkedler, så du skal overveje dit hastighedsbehov. En elkedel bruger typisk mellem 1300-3000 watt. Du kan blandt andet tjekke brandet Køkkenchef, som tilbyder elkedler i forskellige wattstyrker. Hvis du ønsker hurtig opvarmning, skal du kigge efter en elkedel med høj wattstyrke på omkring 2000-3000 watt. Hvis du derimod ikke vægter hurtig opvarmning, kan du nøjes med en wattstyrke på under 2000 watt. 

Materiale

Elkedler fås i forskellige materialer, der har forskellige fordele. De mest gængse materialer er:  

  • Rustfri stål: Hvis du er storforbruger af din elkedel, er en rustfri stål ideel til dig. Der findes mange forskellige brands, som laver elkedler af rustfri stål, så du har masser af vælge i blandt.  Materialet er kendt for at holde bedre på varmen, og det er typisk meget holdbart. Derudover har det også den fordel, at det ikke giver en bismag til vandet, som f.eks. andre materialer som plastik kan give. 
     
  • Glas: Elkedler af glas er populære på grund af deres moderne og stilfulde udseende. De har et elegant og ‘let’ look, der giver mulighed for at se vandets kogning. Og er er de ofte flotte at have stående fremme på køkkenbordet. Du kan blandt andet tjekke nogle kendte brands som Køkkenchef, OBH Nordica eller Severin, der alle laver elkedler i et elegant glas-look.  
     
  • Plastik: Plastik-elkedlen er typisk mere overkommelig i pris. De er oftest lettere i vægt og derfor nemmere at transportere eller hive frem fra skabet. Hvis du er typen, som ikke kommer til at bruge din kedel ofte, kan du gå med én, der er lavet af plastik.  

Looket på din elkedel 

Skal din elkedel stå fremme på køkkenbordet? Så er det nødvendigt, at du synes om designet. Der er et bredt udvalg af designs, der passer til forskellige stilarter og behov.  

  • Til dig, som er til vintage look: Tjek elkedlerne fra brandet Ariete, der er kendt for sit retro look. Det farverige og karakteristiske udtryk, gør elkedlen perfekt til hyggestunderne på morgen- eller kaffebordet.  
  • Til dig, som er til det elegante og ‘lette’ look: Gå efter en glas elkedel, som er meget stilet i udtrykket og giver et moderne look til køkkenindretningen.   
  • Til dig, som er til det klassiske look: Vælg imellem elkedler i neutrale farvenuancer som sort eller stål. Disse kedler er ikke så iøjnefaldende og kan let matches med forskellige køkkenapparater i dit hjem.  

Alle elkedler

En elkedel er uundværlig for de fleste. Med en god elkedel bliver det ikke nemmere at koge vand. På Bilka.dk finder du et stort udvalg af elkedler fra kendte mærker.

Funktioner: Elkedel med temperaturstyring 

Sidst men ikke mindst kan du tænke over, hvilke funktioner din elkedel skal have. Nogle elkedler har temperaturstyringer, så du selv kan vælge den ønskede vandtemperatur. Den smarte funktion er nyttig for kaffe- og te-entusiaster, der foretrækker forskellige temperaturer til deres drikke. Vidste du, at grøn te helst kun skal tilberedes ved 70-80 grader for at fremhæve smagsaromaen og undgå den bitter smag?

Udover til varme drikke, er det også praktisk til madlavningen f.eks. når du har brug for varmt vand til babygrød, eller lunkent vand til bagning. Populære brands som Køkkenchef og WILFA tilbyder elkedler med temperaturstyring. De har indbygget beskyttelse mod tørkogning og en automatisk afbryder, der aktiveres, når vandet når den ønskede temperatur.  

Bryg den perfekte kop te 

Elkedel med temperaturstyring er smart til at brygge den perfekte te. Vidste du, at kogende vand kan give en bitter smag til din te?

Den bedste temperatur til din te ligger et sted mellem 65-80 grader. Specielt hvis du elsker grøn eller hvid te, skal temperaturen helst være på 70-80 grader for at give den bedste smagsoplevelse. Når du vil have den perfekte kop te, skal du overveje en elkedel med temperaturstyring. Hertil kan du også invester i en termokrus, hvis du gerne vil holde din te varm på farten. 

Når du har gjort disse overvejelser, er du bedre stillet til at finde den elkedel, der passer bedst til dine behov og præferencer.  

Få hjælp til at afkalke din elkedel

Det er det en god idé at afkalke elkedlen, så den bliver renset for kalk. Læs med i guiden og bliv klogere på, hvordan du afkalker din elkedel.

Køb din elkedel på Bilka.dk  

Hvis du leder efter den bedste elkedel, kan du besøge Bilka.dk og udforske vores udvalg af forskellige modeller og funktioner, som passer til dit behov. Uanset om du er til store, små, flotte looks eller elkedler med temperaturstyring, har vi det, du har brug for. Mangler du andre køkkenapparater som airfryers, blendere, brødristere, håndmixere eller ismaskiner, finder du det også inde på Bilka.dk   

Populære brands

Lav den perfekte kop te

Temperatur og trækketid er afgørende, når du skal lave en god kop te. Læs guiden og blive klogere på, hvordan du laver den perfekte kop te.