Flæskesteg i airfryer

Opskrift på flæskesteg med sprød svær af Britt Andersen

Foto: Jens Peter Engedal

Der er sprød svær-garanti, når du tilbereder en flæskesteg i airfryeren. Det er virkelig en god idé med et stegetermometer, da en flæskesteg kommer i mange former.

 

Antal: 4-6 pers. 

Det skal du bruge:

  • 1,6 kg svinekam med spæk uden ben
  • Groft salt

 

Sådan gør du:

  • Rids sværen helt igennem fedtlaget, men ikke ned i kødet. Gnid groft salt godt ned mellem alle sværene.

  • Læg stegen i airfryeren, så den ligger vandret. Så er du sikker på, at den bliver ensartet stegt på overfladen. Læg evt. et stykke stanniol eller lidt rodfrugter under stegen, så den har noget at balancere på. Hvis du gerne vil have lidt væde til at lave sauce af, kan du hælde 2-3 dl vand i bunden af selve airfryeren, evt. med laurbærblade, skiver af gulerod og timian i.

  • Indstil airfryeren på 180 grader, og giv stegen ca. 50-60 minutter. Skru op til 200 grader, og giv den 15 minutter mere, indtil sværen er sprød.

  • Tiden afhænger meget af, om flæskestegen er høj eller flad. Jeg anbefaler, at du vælger en steg, som ikke er for høj, da den trækker sig sammen under tilberedning. Brug gerne et stegetermometer, så stegen ikke bliver for tør. Kernetemperaturen skal være 62 grader før hviletid.

  • Hvis sværen ikke er blevet sprød, når stegen har opnået den rigtige kernetemperatur, kan du skære den af stegen og lægge den i airfryeren. Giv den ekstra tid ved 200 grader, mens stegen hviler.

  • Lad stegen hvile utildækket i mindst 20 minutter inden udskæring. Tilbered evt. sauce af væden fra stegen imens.

 

Tip!

Er der flæskesteg tilbage, kan du bruge det til biksemad.

Velbekomme!

FAQ om flæskesteg i airfryer

Britt Andersen

Britt Andersen er Danmarks ukronede airfryer-dronning og kvinden bag et par bøger om at tilberede mad i en airfryer. Bøgerne samler opskrifter på sprøde, saftige og smagfulde retter, som du kan lave i din airfryer. Uanset om du er ny i airfryerens forunderlige verden, eller om du er en erfaren entusiast, så er der masser af tips og inspiration at hente i hendes bøger.