Hvad er sommer- og helårsdyner?

Læs guiden her, og sov godt året rundt med den rigtige sæsondyne

Når det kommer til valg af dyner, findes der mange forskellige dynetyper og modeller, der er rettet mod specifikke behov alt efter sæson. I videoguiden nedenfor guider vores dyne-ekspert dig i, hvad sæson betyder ift. valg af dyne.

På Bilka.dk har vi et stort udvalg af forskellige modeller af dyner, der er velegnet til de forskellige årstider. Vi fører følgende modeller:
 

Sommerdyner og efterårsdyner

Sommerdyner har typisk en fyldvægt på max. 500 gram med en dun- og fjerblanding eller fiberfyld og ses ofte med mange små kassetter (kvadrater), for at dynen ikke bliver for varm i sommervarmen

Se vores dejlige sommerdyner

Vi fører et bredt udvalg af dejlige og lækre sommerdyner i forskellige kvaliteter, der er designet til at klare de lune sommernætter. 

Helårs- og vinterdyner

Helårs- og vinterdyner har typisk en fyldvægt over 600 gram dun/fjer eller max. 900 gram fiberfyld. Forskellen mellem en vinter og en helårsdyne er sammensætningen af dun, fjer og vår. Vinterdynen er syet med kanalvægge for at undgå kuldebroer, som er kolde steder langs dynens syninger.

På Bilka.dk fører vi en 4-sæsonsdyne, som kan bruges hele året. Den er sammensat af 2 separate dyner. Den lette dyne med ca. 350 gram fiberfyld kan bruges om sommeren og den varmere dyne med ca. 650 gram fiberfyld som kan bruges om foråret og efteråret. Om vinteren knapper du blot de to dyner sammen til én og den vil varme som en vinterdyne.

Find dynen til alle sæsoner

En helårsdyne giver dig stor fleksibilitet i din nattesøvn, hvor den både kan holde dig varm i den kolde vinter og veltilpas i de varme sommernætter. 

Videoguide til sæsondyner

Søvn Univers

På Bilka.dk har vi samlet en række guides til dig der gerne vil optimere din søvn og sove endnu bedre om natten. Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den rigtige seng og hvorfor du måske har problemer med at sove når der er fuldmåne.