TV

 
 

TV og fladskærme

Oplevelserne og mulighederne med et nyt TV, er i dag markant anderledes end det som fjernsyn for år siden havde at byde på. Da TV blev præsenteret i 1926 af John Logie Baird var det markant anderledes end det som vi kender i dag fra moderne fladskærme. De efterfølgende år efter præsentationen af TV´et begyndte BBC at sende TV udsendelser som et forsøg. Det bemærkelsesværdige i udviklingen af fjernsyn og TV er at der de seneste år er sket markant mere end der skete de første årtier siden fjernsynes kom til verden. Først i 1967 kom farvefjernsynet til Europa.
Siden de første TV eller Television så dagens lys i 1920´erne er der sket rigtig meget. Udviklingen vi har set de sidste 5 år er dog enestående i forhold til den tidligere udvikling indenfor TV og skærme.

Smart TV: Brug dit TV som det passer dig

Rent teknologisk er de TV som fylder i de danske hjem markant anderledes en de første TV apparater som samlede forundrede seere. Udover at skærmene i dag er få millimeter tykke imod de gamle billedrørs kasser, så er teknologien totalt ændret. Det skyldes ikke mindst vores måde at bruge TV og fladskærme på i dag.
Tiden hvor alle sad foran skærmen med kaffen og småkagerne klar til at se Bengt Burg i Lykkehjulet, er ved at være ovre. TV seere i dag afventer ikke bare at der kommer en dokumentar, en TV serie eller en film som de ønsker at se. Vi er i dag meget mere opmærksomme på hvad vi ønsker at se når vi ser TV og mulighederne er rigtig gode med Streaming tjenester som Netflix, HBO, Viaplay, TV2 Play og mange flere. Tilslut dit smart TV via Wi-Fi
Med et Smart TV er du hele tiden på nettet og har adgang til uanede mængder godt indhold fra alle de forskellige udbydere, som arbejder hårdt for at tilbyde fantastiske serier og film. Det ses bl.a. hos streaming tjenesten Netflix som selv har skabet den succesfulde serie House og Cards.
Udover adgangen til de mange film og serier, så har du via Smart TV adgang til spil og meget andet. Det vigtigste er den frihed som det giver dig selv at kunne vælge den TV serie eller film du ønsker at se og ikke mindst, hvornår du ønsker at se din foretrukne tv-serie.

TV teknologien i dag

CES messen i Las Vegas er netop afholdt i januar 2015. Der præsenterede alle teknologi gigantenerne deres nyheder. Der kunne man få et indblik i nutidens og fremtidens teknologi inden for fjernsyn og fladskærme.
Det er efterhånden noget tid siden at trenden gik imod tynde fladskærme som nærmest kunne gå i et med væggen. Da Plasma tv og LED skærme begyndte at blive alle mandseje satte det ligesom standarden for hvordan moderne TV skulle udformes – det skal nemlig være næsten papir tynde.
Fokus på de tynde skærme har dog tidligere resulterede i fjernsyn med ret dårlig billede kvalitet, netop fordi fokus hovedsageligt lå på designet.
Nutidens fladskærme er stadig meget tynde og der er ingen tvivl om at det for mange stadig er afgørende at tv´et er i et slankt design. I dag er det dog meget fokus på kvaliteten af billedet og den generelle oplevelse du får med dit TV når det er tænkt, og ikke bare hvordan det ser ud når det hænger på væggen.
Ultra HD 4K teknologien er nok noget af det vigtigste i 2015. UHD 4K er et biografformat hvor opløsningen er 4 x gange højere end Full HD og der er ingen tvivl om at vi fremover kommer til at se nogle billeder på nye tv skærme, som man ved første øjekast vil tro er løgn.

TV skærmen er buet?

Det er ikke fordi der er gået noget galt hos de store udbydere af fladskærme, men jo du har set rigtig, mange TV skærme er afrundede. Fænomenet med buede skærme er dog ikke nyt. De fleste mennesker har siddet foran en buet skærm, men nok uden at bemærke det. Samsung, som er ledende på markedet for fladskærme har et bredt udvalg af buede skærme, men også konkurrencen LG har modeller med buede skærme. Det er en smagssag om man ønsker en buet skærm eller en almindelg fladskærm.

Større og større fladskærme

Udover trenden med buede skærme med super skarpe UHD 4K billeder, så oplever producenterne også at kunderne fortrækker meget store skærme. Det kan måske have noget at gøre mere at oplevelsen bare bliver markant stærkere og at der ikke er noget der tyder på at man skulle skade sine øjne ved at sidde tæt på tv skærmen. Man voksne har sikkert haft en frygt når børnene sidder helt tæt på skærmen, hvilket i øvrigt skyldes at de ikke på samme måde som voksne kan lukke det ude som sker rundt om tv´et, så derfor har brugt for at sidde helt tæt på for at fokusere på skærmen.
Før i tiden var en fladskærm på 40 tommer en ret stor skærm, men i dag hvor skærmen fylder hele tv´et så er det ikke ualmindeligt med 50”, 55” eller 60” skærme og i løbet af 2015 kommer vi formentlig til at se endnu større skærme på markedet.