Sådan vælger du det bedste TV

Få gode råd til at vælge nyt TV

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til valg af TV

 

Er det på tide at udskifte dit TV? Måske leder du efter et TV med flere tommer eller bedre billedkvalitet? Det kan være svært at finde rundt i de mange teknologier, tommer og andre kriterier. Derfor vil vi her på Bilka.dk gerne hjælpe dig med, hvordan du finder det rigtige TV.

Det skal du kigge efter, når du vælger nyt TV

Det kan være overvældende at skulle kigge efter et nyt TV. Skal du vælge QLED eller OLED? Hvor meget forskel er der egentlig på 50” og 55”? Hvordan får du den bedste lyd og skal dit TV være smart?

Frygt ikke. Vi er her for at hjælpe dig med at finde det rigtige TV. For det bedste TV er dét, der passer til dit behov. Når du skal investere i et TV, kan du overveje samt kigge efter disse fem punkter:

  1. Størrelse og design
  2. TV teknologi
  3. Lydoplevelse
  4. Funktioner og tilslutninger
  5. Pris.

 

 

1. TV størrelse og design

Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger et TV, som har den rette størrelse og som samtidig passer ind i dit hjem. Størrelsen på dit TV skal selvfølgelig matche det rum, som skærmen skal være i. Derudover er det en god idé at vælge et fjernsyn, der passer til rummet.

Du kan bl.a. få TV, der skal hænges op eller stå på en TV-fod. Derudover fås der fjernsyn med forskellige størrelse ramme, der har indflydelse på designet. Du kan selvfølgelig også få TV i forskellige farver, så du kan vælge det, der passer bedst ind i dit hjem.

 

Afstand til TV

Når det kommer til størrelse, er det også vigtigt, at du vælger en model, hvor du har mulighed for at nyde TV’ets kvalitet. Afstanden mellem din siddeplads og dit tv skal være så behagelig som muligt, så du både kan se de nødvendige detaljer og ikke anstrenger dine øjne.

Alle TV-apparater har en anbefalet afstand og en anbefalet vinkel, som du bør være opmærksom på, når du installerer det derhjemme. Man siger, at den bedste oplevelse opnås, når din skærm optager op til 40% af dit synsfelt.

Du kan bruge denne beregning for at finde den perfekte afstand til dit TV i centimeter:

  • Skærmstørrelsen (i tommer) x 4.

Sådan omregner du TV tommer til centimeter

Hvis du skal regne ud, hvor meget dit TV fylder, skal du ofte omregne tommer til centimeter. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du finder størrelsen på dit TV i både tommer og centimeter, så du er sikker på, at det passer til rummet.

2. TV teknologi

Når det kommer til TV teknologi, så er markedet i konstant udvikling. Det kan derfor være svært at holde sig opdateret på de mange forskellige teknologier.

UltraHD, også kaldet UHD eller 4K, er den almindelige standard for billedopløsningen på bedre TV. 4K giver 4x opløsning i forhold til Full-HD skærme. Du får en fantastisk skarphed og masser af detaljer på dit TV.

De nyere 8K TV giver igen en firdobling i forhold til 4K. Investerer du dog i et 8K TV, skal du være opmærksom på, at matchende billedmedier stadig ikke er almindeligt tilgængeligt.

Når det kommer til LED, QLED eller OLED, så er det vigtigt, at du ved, hvor du vil bruge dit TV. LED og QLED giver dit TV nogle helt fantastiske farver. Disse modeller er super gode i oplyste rum. OLED TV giver et perfekt sort-niveau, men trives bedst i rum uden for stort lysindfald.

Skal du vælge QLED eller OLED?

TV teknologien bliver ved med at ændre sig. Måske har du hørt om QLED og OLED, men er ikke sikker på, hvad det er og hvad det betyder? Så skal du læse med her. I denne guide kigger vi nemlig nærmere på QLED og OLED.

4. Lydkvalitet

Selvom skærmen på dit TV selvfølgelig bør være en af de vigtigste overvejelser, når du vælger TV, så er det også vigtigt, at du ikke går på kompromis med lydoplevelsen.

Mange af de superslanke TV kommer med små højtalere, da disse skal passe ind i designet. Vil du have lyd i verdensklasse og få en endnu bedre oplevelse med dit TV, så anbefaler vi, at du anskaffer dig nogle gode højtalere.

Sådan får du den bedste TV lyd

En god TV lyd er med til at skabe den bedste TV oplevelse for dig, når du sidder i sofaen og nyder en god film. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du kan skabe god TV lyd, så du ikke behøver at gå på kompromis med noget.

4. Funktioner og tilslutninger

I dag kommer TV med et hav af fede og smarte funktioner. Her er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du egentlig skal bruge dit TV til. Du kan fx overveje følgende punkter:

  • Skal dit TV bruges traditionelt med antenne eller kabel?
  • Eller skal dit TV være smart, så du får mulighed for at udnytte dit internet eller Wi-Fi på det?

 

Netflix og andre populære streamingtjenester er ved at være en selvfølge på alle Smart TV. Der kan dog stadig være forskel i de forskellige producenters Smart TV-funktioner. Vær altid opmærksom på, om dit udvalgte TV matcher dine behov.

 

5. Pris

Vi kommer selvfølgelig ikke uden om pris. Det er vigtigt at vælge et TV, der matcher dit budget. Som udgangspunkt vil vi dog sige, at jo mere du kan bruge på dit nye TV, jo bedre en oplevelse får du.

Kvalitet og pris hænger unægtelig sammen, når det kommer til teknologi. Derfor er det vigtigt, at du kigger på dine behov og dit budget. På Bilka.dk og i vores varehuse har vi et bredt udvalg af TV, og du kan helt sikkert finde et, der matcher både dit behov og din pengepung.

TV

På Bilka.dk finder du et bredt udvalg af TV i mange størrelser, designs og prisklasser. Vi forhandler alle de populære mærker, så du kan finde det TV der passer bedst i dit hjem.