Sådan vælger du det rigtige TV

Find det TV der passer til dine behov

Er det på tide at udskifte dit TV? Måske leder du efter et TV med flere tommer eller bedre billede kvalitet? Det kan være svært at finde rundt i de mange teknologier, tommer og andre kriterier. Derfor vil vi her på Bilka.dk gerne hjælpe dig med hvordan du finder det rigtige TV.

 

Det skal du kigge efter når du vælger TV

Det kan være overvældende at skulle kigge efter et nyt TV. Skal du vælge QLED eller OLED? Hvor meget forskel er der egentlig på 50” og 55”? Hvordan får du den bedste lyd og skal dit TV være smart?

Frygt ikke. Vi er her for at hjælpe dig med at finde det rigtige TV. For det bedste TV er det der passer til dit behov. Når du skal investere i TV, så kan du kigge efter disse fem punkter:

  • Størrelse og design
  • TV Teknologi
  • Lydoplevelsen
  • Funktioner og tilslutninger
  • Pris

TV størrelse og design

Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger et TV, som har den rette størrelse og som samtidig passer ind i dit hjem. Størrelsen på dit TV skal selvfølgelig matche det rum, som skærmen skal være i.

Når det kommer til størrelse, er det også vigtigt at du vælger en model, hvor du har mulighed for at nyde TV’ets kvalitet. Afstanden mellem din siddeplads og dit tv skal være så behagelig som muligt, så du både kan se de nødvendige detaljer og ikke anstrenger dine øjne.

Alle TV-apparater har en anbefalet afstand og en anbefalet vinkel, som du bør være opmærksom på, når du installerer det derhjemme. Man siger at den bedste oplevelse opnås, når din skærm optager op til 40 % af dit synsfelt.

Du kan bruge denne beregning for at finde den perfekte afstand til dit TV: skærmstørrelsen (i tommer) x 1,2. Dette giver dig afstanden i tommer - så husk at omregne dem til centimeter. Dette gør du ved at gange dit resultat med 2,54.

Sådan regner du tommer om til centimeter.

TV teknologi

Når det kommer til TV teknologi, så er markedet i konstant udvikling. Det kan være svært at holde sig opdateret på de mange forskellige teknologier.

UltraHD, også kaldet UHD eller 4K, er den almindelige standard for billedopløsningen på bedre TV. 4K giver 4x opløsning i forhold til Full-HD skærme. Du får en fantastisk skarphed og masser af detaljer på dit TV. De nyere 8K TV giver igen en firdobling i forhold til 4K. Investerer du dog i et 8K TV, skal du være opmærksom på at matchende billedemedier stadig ikke er almindeligt tilgængeligt.

Når det kommer til LED, QLED eller OLED, så er det vigtigt at du ved hvor du vil bruge dit TV. LED og QLED giver dit TV nogle helt fantastiske farver. Disse modeller er super gode i oplyste rum. OLED-TV giver et perfekt sortniveau, men trives bedst i rum uden for stort lysindfald udefra.

Læs mere om LED, QLED og OLED.

Lydkvaliteten

Selvom skærmen på dit TV selvfølgelig bør være en af de vigtigste overvejelser når du vælger TV, så er det også vigtigt at du ikke går på kompromis med lydoplevelsen.

Mange af de superslanke TV kommer med små højtalere, da disse skal passe ind i designet. Vil du have lyd i verdensklasse og få en endnu bedre oplevelse med dit TV, så anbefaler vi at du anskaffer dig nogle gode højtalere.

Læs guiden til hvordan du får den bedste TV lyd.

 

Funktioner

TV i dag kommer med et hav af fede og smarte funktioner. Her er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du egentlig skal bruge dit TV til. Skal dit TV bruges traditionelt med antenne eller kabel? Eller skal dit TV være smart, så du får mulighed for at udnytte dit internet eller wi-fi på det?

Netflix og andre populære streamingtjenester er ved at være en selvfølge på alle dagens Smart TV. Der kan dog stadig være forskel i de forskellige producenters Smart TV-funktioner. Vær altid opmærksom på om dit udvalgte TV matcher dine behov.

 

Pris

Vi kommer selvfølgelig ikke udenom pris. Det er vigtigt at vælge et TV der matcher dit budget. Som udgangspunkt vil vi dog side, at jo mere du kan bruge på dit nye TV, jo bedre en oplevelse får du. Kvalitet og pris hænger nemlig unægtelig sammen, når det kommer til teknologi. Derfor er det igen vigtigt, at du kigger på dine behov og dit budget. På Bilka.dk og vi vores varehuse har vi nemlig et bredt udvalg af TV og vi kan helt sikkert finde et der matcher både dit behov og din pengepung.