Sådan vælger du energimærke på TV

Gode råd til, hvordan du finder det rette energimærke

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til energimærke TV

 

Når du skal købe nyt TV, bør du overveje dine ønsker og behov og vælge TV’et efter det. Hverken mere eller mindre. Det kan dog være en god idé at gøre dig andre overvejelser omkring valg af TV som fx energimærke og energiforbrug.

I denne guide hjælper vi dig med at forstå energimærke og energiforbrug, når du skal købe et nyt TV. Det kan hjælpe dig i dit køb, så du vælger det rigtige TV med det rette energimærke.

Energimærke TV

Hvis du gerne vil minimere dit strømforbrug på dit TV, kan du ifølge Energistyrelsen bl.a. kigge efter disse 2 ting:

  • Energimærkningen.
  • Skærmens størrelse. 
     

Det laveste energiforbrug kan du få ved fx at vælge en lille skærm med et godt energimærke. Ifølge Label2020 er den bedste energiklasse for fjernsyn og elektroniske skærme B/C.

Kilde: Label2020

 

TV energiforbrug

Se også efter energiforbruget pr. 1000 timers drift på energimærket. Så kan du sammenligne energiforbruget for TV’erne i den størrelse, kvalitet og prisklasse, du vil have. Du kan også se, hvor meget forbruget ændres, hvis du vælger en større eller mindre skærm. 

TV med de nyeste features, som fx OLED, QLED, Ambilight og 4K, bruger også mere energi end TV uden. Hvis disse er vigtige for dig, kan du holde ekstra øje med energimærkningen og vælge et TV med et godt energimærke.

Du kan få flere gode råd til køb og brug af TV på Energistyrelsens hjemmeside.


Kilde: Energistyrelsen og Label2020

TV

På Bilka.dk finder du et bredt udvalg af TV i mange størrelser, designs og prisklasser. Vi forhandler alle de populære mærker, så du kan finde det TV der passer bedst i dit hjem.

Spar på strømmen i din bolig

Der er mange måder, du kan forsøge at minimere dit strømforbrug på. Hvis du gerne vil mindske dit elforbrug, har vi lavet en guide til dig med 8 tips, der kan hjælpe dig med at minimere det unødvendige strømforbrug.