Smart TV

Hvad er et Smart TV? Et Smart TV er et TV, der er forbundet til internettet og kan køre forskellige programmer. De forskellige producenter har forskellige programmer. Blandt streaming kan nævnes tjenester som Netflix, ViaPlay og HBO. Af andre Smart TV funktioner kan nævnes: Internet, Facebook, Twitter og mange flere.

Smart TV - en verden af muligheder

Vi forlanger i dag markant mere af vores fjernsyn, og de fleste vil i dag gå efter et Smart TV, hvis fladskærmen derhjemme skal skiftes ud – men hvad er et Smart TV egentlig?

Mange mennesker løser i dag mange af hverdagens opgaver med deres mobiltelefon, hvor et Smart TV kan betegnes som fjernsynenes svar på en smartphone. Med et Smart TV får du adgang til alle internettets herligheder og kan blæse det op på dit TV.

Der er efterhånden rigtig mange udbydere, som leverer indhold til Smart TV både i form af apps, spil og streamingtjenester. 32-55 tommer Smart TV er blevet rigtige populære, da størrelsen gøre dem perfekte til brug i mange forskellige rum og situationer.

På et Smart TV har du en brugerflade, ligesom du har på din PC eller på din smartphone. Nogle TV producenter, som for eksempel LG, har deres eget styresystem, hvorimod producenten Philips bruger et Android-baseret system.

  • LG Smart TV bruger f.eks. Web OS, som de har overtaget fra HP.
  • Samsung, som i Danmark er størst på Smart TV, bruger også sit eget system, som de kalder Tizen.


 

Streamingtjenester til Smart TV

En af de store glæder ved Smart TV er de mange film og TV-serier, som det giver adgang til. Du behøver ikke sidde og vente på, at din yndlingsserie kommer, eller nøjes med det, som de lige sender, når du har tid og lyst til at se TV.

Med et Smart TV kan du vælge og vrage mellem uanede mængder af serier, film og dokumentarer. Nogle af de mest populære streaming tjenester er Netflix og HBO Max. Vil du hellere se sjove film klip fra YouTube, så kan du også tilgå appen på dit Smart TV.

TV2's indhold kan tilgås via TV 2 Play og mange af DR's fantastiske programmer, dokumentarer og serier kan tilgås fra DR TV-appen. Med et Smart TV får du virkelig mulighed for at se og bruge TV-programmer på en helt anden måde.

 

Smart TV – muligheder og tilslutninger

Udover adgang til streamingtjenester, spil, apps og meget andet, kan du også bruge dit Smart TV til at dele dit indhold fra eksempelvis smartphone eller iPad på skærmen.

Med Apple TV kan du både hente indhold fra iTunes samt sende indholdet fra tablet, computer eller telefon til dit Smart TV. Du kan naturligvis vise indhold på skærmen via HDMI stik eller blot ved at indsætte en usb stik i usb porten.

* Bemærk: Ikke alle Smart TV indeholder funktionerne beskrevet på denne side. Se funktionerne på det enkelte produkt eller kontakt dit lokale Bilka varehus.