Sådan sparer du strøm på dit TV

Tips til at optimere energibesparingen på TV'et

Du kan selv gøre en række ting for at spare på dit strømforbrug på dit TV. Her kan du læse nogle råd, der kan hjælpe dig med at skære ned på strømmen.
 

Sluk dit TV når du går

Dit forbrug afhænger helt naturligt af, hvor meget du bruger dit TV. Så sluk, når du går, og brug det ikke som radio. Din radio bruger langt mindre energi.
 

Sluk på kontakten

Et ældre TV har typisk et højt standbyforbrug, så sluk på kontakten i stedet for at slukke med fjernbetjeningen. Et nyt TV har i reglen et meget lavt standbyforbrug under 0,5 watt.
 

Drop Quick start-standby

Måske kan dit TV indstilles til at starte hurtigt op med quick start. Men det koster - standby-forbruget kan stige til 10 watt eller mere. Så prøv, om du kan klare dig uden quick start.
 

Find den rette lysstyrke

Jo mere skærmen lyser, jo mere energi bruger dit TV. Så tjek, at lysstyrken ikke er højere end leverandøren anbefaler. Eller se om du kan dæmpe lysstyrken og stadig være tilfreds.
 

Få en elspareskinne til at slukke de tilsluttede apparater

Hvis du har video, DVD, digital modtager eller spillekonsol ved siden af dit TV, kan du slukke det hele på én gang med en elspareskinne.

Kilde: Energistyrelsen

Spar på strømmen i din bolig

Der er mange måder, du kan forsøge at minimere dit strømforbrug på. Hvis du gerne vil mindske dit elforbrug, har vi lavet en guide til dig med 8 tips, der kan hjælpe dig med at minimere det unødvendige strømforbrug.