8 vinglas typer, du skal kende

Få en bedre vinoplevelse med de rigtige vinglas typer

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vinglas typer

 

Der skal få ting til for at forbedre din vinoplevelse - de gode vinglas er én af dem! Glasset har tor betydning for din oplevelse af vinen. De forskellige glas har former, der tilgodeser vinens struktur og smag.

Glassene har betydning for, hvor stor en overflade vinen har og dermed hvor meget af vinens aroma, der frigives. De forskellige glas samler vinens aroma således, at du kommer til at smage den rigtigt på tungen. Dér hvor vinen først møder tungen, er dér hvor smagen fremhæves.

 

Hvilket glas til hvilken vin?

Når det kommer til vinglas, så findes der forskellige typer af glas til de forskellige vintyper. Du kan finde glas, der passer til rødvin, hvidvin, mousserende vin og meget andet, men også glas, der er designet til forskellige typer af druer og områder.

Er du en ægte vin-connaisseur og glassamler, har du selvfølgelig helt styr på de glas, du skal bruge. Er du i tvivl om det, så har vi her på Bilka.dk samlet en række guides til 8 af de vinglas, du skal kende for at give dig og dine gæster den bedste oplevelse.

Bilkas store vinguide

Vinens verden er fantastisk! På Bilka.dk kan du finde en række forskellige guides, der gør dig endnu klogere på vin, druesorter og meget mere. Dyk ned i vores store vinunivers og lad dig inspirere til din næste vinoplevelse!