Den store drue-guide

Læs om forskellige druesorter til vin

Syrah, Sauvignon Blanc eller Pinot Noir. Rød eller hvid. Sød eller tør. Denne lille drue er det vigtigste rå komponent i vinfremstilling og er en meget god ven at kende. Vores store drue-guide hjælper dig med at få et overblik over de mange forskellige druesorter.

Man regner med, at der findes op mod 14.000 forskellige druesorter i verden. Hver sort har individuelle egenskaber ift. smagsprofil og de krav, der stilles til dyrkningsforholdene. Indholdet af syre og tanniner er vigtigt for smagen af vinen, men det er frugtsmagen, som giver vinen karakter.

Jo mere du manipulerer din næse ved at dufte til de vine du drikker, jo mere vil du pludselig kunne tage dig selv i at kunne dufte hindbær, kirsebær, blomme, æbler, peber, chokolade osv. At dufte til vinen er en simpel træning af din næse.

Hvide druer

Vinens balance

Det er vigtigt, at vinen er i balance. I videoen nedenfor kan du høre vinanmelder Mikkel Nielsen forklare, hvad vinens balance betyder.

Bilkas store vinguide

Vil du gerne imponere gæsterne med din viden om vin? På Bilka.dk har du mulighed for at dykke ned i vores vin-univers og læse mere om dekantering, tannin, prop og meget andet.