Tips og tricks

Lær meget mere om vin med vores guides

Der er megen viden at tilegne sig om vin, og der er altid et hav af spørgsmål. Hvad skal man drikke sin vin til? Hvordan er det nu med serveringen? Hvordan leverer Bilka.dk min vin?

Her på siden har vi samlet vores guides, der giver dig information omkring vin, levering af vin, hvordan du bedst opbevarer din vin og meget mere! Det er også på denne side, at du kan findes vores store drue-guide og lære meget mere om de druesorter, der bliver brugt til at fremstille vin.

Leder du efter guides om rødvin eller hvidvin? Frygt ikke - dem har vi selvfølgelig også. I Bilkas store vinguide har du mulighed for at finde mere specifikke guides til rødvinhvidvin eller mousserende vine.

Den store drue-guide

Vil du gerne lære mere om de forskellige druesorter? Vi har samlet en række guides, der informerer dig om de forskellige druer, der bruges til at lave vin. Du kan læse om røde og hvide druer. På siden finder du bl.a. information om Marselan, Nero D'Avola, Pinot Noir, og Zinfandel.

Dekantering

Dekantering kan have stor betydning for din vinoplevelse. Når du ilter vinen, vil du opleve en helt anden struktur og smag. Læs guiden og se, hvornår du skal dekantere vin. På den måde kan du få en fabelagtig vinoplevelse!

Tannin

Vil du gerne lære mere om tannin og garvesyre i vin? Her på Bilka.dk har vi skrevet en guide til dig, der gerne vil dykke mere ned i, hvad garvesyren betyder for smagen af din vin. Læs med og bliv klogere på vinens tekstur.

Prop i vin

Fejl på vin handler oftest om iltning af vinen eller paraplybegrebet ”prop”. Det er de mest almindelige fejl på vin. Men hvordan smager og lugter prop i vin? Læs med og få svaret og find ud af, om din vin har prop.

Hvor mange genstande er der i en flaske vin?

Er du i tvivl om, hvor mange genstande der er i en flaske vin? Så læs med her. I denne guide hjælper vi dig med at udregne det korrekte antal genstande. Så kan du holde styr på, hvor mange genstande, du har fået.

Vinsten

Hvad er de små diamantlignende krystaller og hvilken betydning har de for din vinoplevelse? Læs med i denne guide og bliv klogere på de små glasklare krystaller, der kan forekomme på vinens prop eller i glasset.

Sådan leverer vi vin

Har du forelsket dig i en eller fine vine på Bilka.dk? Her kan du læse mere om, hvordan du får leveret din vin fra Bilka.dk. I denne guide kan du også læse om returnering af vin samt storkøb af vin.

Vin

På Bilka.dk har vi et stort udvalg af forskellige vine. Uanset om du er på udkig efter rødvin, hvidvin, champagne eller mousserende vin, så finder du det her på vores side. Find de vine, der passer perfekt til din middag og dine gæster.