Værd at vide om glas til mousserende vin

Vælg et glas der lader boblerne rejse

Artiklen er udlånt fra Vivino

Mousserende hvidvin og champagne serveres i høje, tynde og snævre glas. Champagneglasset er designet til, at blive holdt ved den lange stilk. Således forhindrer du at varmen fra hånden, opvarmer bowlen og herved vinen. Svarende til ølglas, giver det smalle design boblerne lov til at rejse videre, forlænge kulsyren og forbedre kvaliteten af aromaen, samt fremhæve den visuelle appel. I tilfælde af Champagne og Asti, holdes vinen mousserende i endnu længere tid, hvis kanten er mindre.

Mousserende eller sparkling vine skal smages på den forreste del af tungen, for at få dne optimale smagsoplevelse.



Glasset er ideelt til

Champagne

Bør undgå

Italiensk Bolgheri

Bowle størrelse

Smal

Stilk længde

Lang

Fod bredde

Smal

GUIDES TIL FORSKELLIGE GLAS

Vinglasset har betydning for din oplevelse med vinen! Derfor har vi her på siden samlet guides til de 8 glas du bør kende

BILKAS STORE VINGUIDE

Vil du lære mere om vores fantastiske vinunivers? På Bilka.dk har vi samlet et guideunivers der tager dig gennem vinens fantastiske verden. Her kan du læse mer eom glasstørrelser, dekantering, tanniner, druer og meget mere.