Værd at vide om glas til mousserende vin

Vælg et glas, der lader boblerne rejse

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Artiklen er udlånt fra Vivino. Mousserende vin og champagne serveres i høje, tynde og snævre glas. Champagneglasset er designet til at blive holdt ved den lange stilk. Således forhindrer du, at varmen fra hånden opvarmer bowlen og herved vinen.

Svarende til ølglas, giver det smalle design boblerne lov til at rejse videre, forlænge kulsyren og forbedre kvaliteten af aromaen, samt fremhæve den visuelle appel. I tilfælde af Champagne og Asti, holdes vinen mousserende i endnu længere tid, hvis kanten er mindre.

Mousserende eller sparkling vine skal smages på den forreste del af tungen for at få den optimale smagsoplevelse.

  • Glasset er ideelt til: Champagne.
  • Bør undgå: Italiensk Bolgheri.
  • Bowle størrelse: Smal.
  • Stilk længde: Lang.
  • Fod bredde: Smal.

 

8 vinglas typer, du bør kende

Vinglasset har betydning for din oplevelse med vinen! Derfor har vi her på siden samlet guides til de 8 glas, du bør kende. Dyk ned i de forskellige typer af vinglas, så du kan vælge den rette type glas, når du skal servere vin.

BILKAS STORE VINGUIDE

Vil du lære mere om vores fantastiske vinunivers? På Bilka.dk har vi samlet et guideunivers, der tager dig gennem vinens fantastiske verden. Her kan du læse mere om glasstørrelser, dekantering, tanniner, druer og meget mere.