Værd at vide om glas til mousserende vin
Vælg et glas, der lader boblerne rejse
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Artiklen er udlånt fra Vivino. Mousserende vin og champagne serveres i høje, tynde og snævre glas. Champagneglasset er designet til at blive holdt ved den lange stilk. Således forhindrer du, at varmen fra hånden opvarmer bowlen og herved vinen.
Svarende til ølglas, giver det smalle design boblerne lov til at rejse videre, forlænge kulsyren og forbedre kvaliteten af aromaen, samt fremhæve den visuelle appel. I tilfælde af Champagne og Asti, holdes vinen mousserende i endnu længere tid, hvis kanten er mindre.
Mousserende eller sparkling vine skal smages på den forreste del af tungen for at få den optimale smagsoplevelse.
- Glasset er ideelt til: Champagne.
- Bør undgå: Italiensk Bolgheri.
- Bowle størrelse: Smal.
- Stilk længde: Lang.
- Fod bredde: Smal.
Mangler du vinglas?