Værd at vide om glas til hvidvin

Bliv klogere på hvidvinsglas

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om hvidvinsglas

 

Hvis du vil have mest muligt ud af din oplevelse med hvidvin, så skal du helt sikkert have det rigtige hvidvinsglas. Artiklen er udlånt fra Vivino og lærer dig mere om hvidvinsglas.

Hvidvinsglas er ofte mindre end rødvinsglas i stilk og fod, og de har en mere slank bowle. Da hvidvine er beregnet til at blive indtaget i løbet af få år efter gæring, er en bred bowle ikke så afgørende som med ældre rødvine, der har dybere kompleksitet.

Den smalle åbning holder på vinens bouquet og forbedrer din vinoplevelse. En mindre åbning reducerer også overfladearealet og hastigheden af oxidation, der kan ødelægge de finere toner i vinen. V-formen mod stilken giver vinen en kontrast, når mere end én vin serveres.

Vinen skal smages på siderne og midten af tungen for den mest optimale smagsoplevelse.

  • Glasset er ideelt til: Norditaliensk hvidvin.
  • Bør undgå: Chardonnay fra Californien.
  • Bowle størrelse: Smal.
  • Stilk længde: Lang.
  • Fod bredde: Smal.

 

Guides til hvidvin

Skal du finde den rigtige hvidvin til forretten? På Bilka.dk kan du finde en række guides om hvidvin, så du kan finde den, der passer perfekt til dig og dine gæster.

8 vinglas typer, du skal kende

Vinglasset har betydning for din oplevelse med vinen! Derfor har vi her på siden samlet guides til de 8 glas, du bør kende. Vælg gerne vinglas efter den type af vin, du serverer for få den optimale smagsoplevelse.