Pinot Gris

Pinot Gris vine, er rige og fyldige. I Alsace i Frankrig, hvor det er den tredje mest plantede drue efter Riesling, har vinene en tendens til at være fyldige med moderat syrlighed og en sødlig frugtighed.

En drue med god fyldighed og skøn farve

Pinot Gris er det franske navn for den drue, der også går under den italienske betegnelse Pinot Grigio. Navnene bruges ofte i flæng, men vinene er forskellige i stil og karakter, ligesom de fleste druer, der er så bredt plantet.

Normalt indikerer Pinot Gris vine, der er rigere og fyldigere. I Alsace i Frankrig, har vinene en tendens til at minde om moden pære og abrikos. Generelt er vinene ofte rige, let parfumeret og mere farverige end andre hvidvine.

Til sammenligning, tilbyder Pinot Grigio ofte vine, der er tør med medium syrlighed og melon, fersken og citrus smag og aroma. Det er også under navnet Pinot Grigio, at denne drue har fået sin internationale berømmelse.

Et sted, der har samlet op på Pinot Gris eller Grigio bølgen, er i Californiens vindistrikt. Begge navne bruges; Pinot Grigio indikerer ofte en mere kommercielt produceret vin, mens Pinot Gris vine normalt er lavet i stil med dem fra Alsace. Selvom vinene er hvide, er druen faktisk let pink.

Oprindelse Alsace, Frankrig.

 

Artiklen er udlånt fra Vivino