Nebbiolo

Navnet Nebbiolo stammer fra nebbia, det italienske ord for "tåge". Dette skyldes sandsynligvis den hvide, pulverlignende naturlige blomst på druerne, der vises i høstsæsonen. Eller fra det faktum, at de bedste Nebbiolo-steder er placeret over tågen, der samler sig i dalen.

Gribende tanniner og en lækker fydlighed

Der er et vist mysterium omkring en af ​​Italiens mest beundrede druer. Måske er det fordi navnet Nebbiolo menes at stamme fra det italienske ord for tåge - nebbia.

Nebbiolo producerer ekspressive aldersværdige vine og er utvivlsomt mest kendt for sin Piemontese-konge af rødvine Barolo og dens kvindelige modstykke Barbaresco.

Nebbiolo rejser ikke godt og har stor vedligeholdelse, hvorfor druen aldrig har trives lige så godt andre steder som i Piemontese-skråningerne. Ligesom konkurrenten Pinot Noir, bruger Nebbiolo sit terroir og viser dermed finesser i sit habitat, i smagen.

Mest bemærkelsesværdigt i unge Nebbiolo-vine, er de gribende tanniner, men når druen ældes, blødgøres tanninerne, hvilket gør det muligt for vinen at omdanne sig til en fristende oplevelse af dybde, struktur og parfume. Vinene indeholder ofte alkohol, syre og tanniner med komplekse smag og aromaer af mørk frugt, trøfler, tjære og tobak og ældes godt.

Oprindelse: Piemonte, Italien

 

Artiklen er udlånt af Vivino.