Malbec

Malbec druen har den mørke farve, smag og aroma, som minder om blomme, sorte kirsebær og brombær.

En argentinsk drue med en fransk oprindelse

Malbec og Argentina bruges ofte synonymt, men faktisk stammer denne drue oprindeligt fra Bordeaux i Frankrig. Malbec har dog aldrig vokset sig til at være en fransk stjerne, og den blev mest brugt som en de seks tilladte blandinger i en Bordeaux. Dens rolle i blandingsvine fra Bordeaux er dog i dag blevet overtaget af Merlot.

Tager du til Argentina eller Chile, vil du dog opdage en helt anden historie om Malbec. Her blomstrer druen i det soltørrede klima, hvor de store svingninger i temperaturen med varme dage og kolde nætter passer druen helt perfekt. Faktisk har Malbec fået så stor succes i Argentina, at den nærmest har fået status som landets nationaldrue. Her har du også langt større mulighed for at finde vin baseret udelukkende på Malbec, og druen er da også hovedingrediensen i landets bedste vine.

Malbec er en drue med mange navne, hvilket nok ikke har hjulpet på det franske kendskab til druen:

  • Argentina og Chile: Malbec
  • Frankrig: Auxerrois, Côt, Pressac.

 

Skænk op med et kraftfyldt glas Malbec

Det klima og terroir, Malbec vokser op i, har stor indflydelse på hvilken smag og aroma, du kan forvente. I varmere klimaer vil Malbec resultere i mørke og parfumerede vine med masser af saft og kraft. Generelt har den mørke drue duftnoter af blomme, sorte kirsebær, brombær, svesker, rosin, lakrids samt et hint af røg og tobak. Malbec vin kan derfor have en meget kompleks karakter med et medium syreindhold og markante tanniner.

Malbec vine viser på den måde en interessant blanding af aroma og smag, der bidrager til vinens kompleksitet og gør den til en meget mad-venlig vin. Vinen går for eksempel ganske godt til et ostebord med modne oste eller til let krydrede madretter.

Nogle forudser, at den franske Malbec til stjæle meget opmærksomhed i de kommende år, så gør dig selv en tjeneste og prøv Malbec vinen fra både Frankrig og Argentina.

Dele af artiklen er udlånt af Vivino.