Mourvèdre

Mourvèdre druen giver mørke, stramt strukturerede, meget tannin- og syrerige vine, der kan virke rå og uciviliserede som unge. Indtrykket forstærkes af de karakteristiske aromaer, der er vilde og animalske.

En typisk middelhavsdrue fra Spanien

Mourvèdre er en typisk middelhavsdrue, der oprindeligt stammer fra det nordlige Spanien. Herfra har den spredt sig nordpå til blandt andet Barcelona, og siden har den også vundet indpas i eksempelvis Sydfrankrig, hvor den dyrkes i stor stil i især Provence-området.

Druen går under mange forskellige navne, afhængig af hvor den dyrkes:

Druen er vanskelig at dyrke, da den kræver masser af sol og varme, og samtidig tåler den ikke tørke. Den er meget følsom over for vind, der kan blæse bladene af vinstokkene og dermed reducere fotosyntesen. Derfor trives Mourvèdre også bedst i varme klimaer som eksempelvis det sydlige Rhône i Frankrig.

Prøv en mørk og krydret vin

Generelt anvendes Mourvèdre oftest til blandingsvin og til fremstilling af rosévine. Eksempelvis bruges den som blandingsdrue til Châteauneuf du Pape vin, hvor Syrah og Grenache udgør størstedelen af druesammensætningen. Her kan Mourvèdre bidrage med både farve, tannin og syre og dermed holdbarhed.

Mourvèdre har meget karakteristiske aromaer. Duften rummer både noter af brombær, violer og et strejf af læder. Smagen beskrives ofte som vild og animalsk, men samtidig er den også vidunderligt parfumeret af mørke bær og blomster. En ung flaske Mourvèdre kan godt være lidt grov i kanterne, og det anbefales derfor at vælge en vin med alder. Efter nogle års lagring bliver aromaerne nemlig mere komplekse med krydrede toner af tobaksblade, træbark, jord, svampe og fyrnåle. Af den grund har Mourvèdre vin også særdeles godt af at blive dekanteret.

Herover finder du et stort udvalg af Mourvèdre vin, som du kan gå på opdagelse i og finde lige præcis din yndlingsvin. I vores sortiment har vi en lang række gode, fyldige rødvine, der går fantastisk med tunge vinterretter, ligesom vi også fører skønne rosévine, du kan nyde med dine gæster en varm sommerdag på terrassen. Udforsk vores store udvalg og find den du kan lide på Bilka.dk - dit hypermarked.