Pinot Grigio

Generelt er den italienske Pinot Grigios en frisk og billig vin, hvilket også er grunden til de er egnede til massemarkedet.

Smag på den italienske Pinot Grigio

Pinot Grigio er den italienske betegnelse for den franske Pinot Gris drue. Navnene bruges ofte i flæng, og der er da i bund og grund også tale om den samme hvide drue med et let pink skær. Dog er de to vine meget forskellige i både stil og karakter, hvilket generelt er gældende for de fleste druer, der er bredt plantet.

Mange vinkendere mener, at Pinot Grigio er et produkt af masseproducerede, kommercielle, intetsigende vine og generelt er en temmelig ubemærket oplevelse. Dette er dog en urimelig etiket at give den, da det i høj grad er muligt at finde italienske Pinot Grigio vine med en rig smag og medium syrlighed samt en aroma af citrus, pære og melon. Det er derfor ikke muligt at skære alle Pinot Grigio vine over én kam, da det blot handler om at finde den variant, der tiltaler dine smagsløg.

 

En drue med et frisk pust

Hvor den franske Pinot Gris hovedsageligt dyrkes i Alsace, finder man primært den italienske Pinot Grigio i det nordlige Italien. Pinot Grigio vine er ofte fremstillet til at blive drukket, mens de er unge, hvilket typisk er inden for et par år fra høståret. Generelt resulterer Pinot Grigio i en let og tør vin med masser af syre samt et frisk pust af noter som eksempelvis pære og æble.

Ofte er vinen neutral og let bitter, og denne lidt karakterløse stil har gjort vinen meget populær i både England og USA, hvor den i mange tilfælde har overtaget Chardonnays dominerende status. Pinot Grigio er nemlig en vin, der er nem at drikke, og den egner sig derfor perfekt til en lun aften på terrassen. Den er dog også gode venner med lette madretter som grøntsager, fisk og skaldyr, hvor hvidvin normalt hører sig til.

Gå på opdagelse i udvalget af vine lavet på Pinot Grigio herover og find den, du allerbedst kan lide.

Dele af artiklen er udlånt af Vivino.