Pinot Noir

Den letteste røde drue, kendt for elegance og finesse, giver sarte men aromatiske og krydrede vine, der går godt med næsten alle retter. Pinot Noir druen kan være lidt svært at dyrke, men det er bestemt umagen værd.

En drue der er kendt for sin elegance og finesse

Pinot Noir stammer fra Bourgogne i Frankrig, men har spredt sig rundt om i verden, hvorfor der kan være stor forskel på vinene. Forskellen mellem en nordlig og sydlig Pinot Noir, er intensiteten. Fælles for alle er en delikat karakter med frugt og jordiske varianter. Det er også én af ​​de tre mest almindelige druer, der bruges til champagne.

Fælles beskrivelser for aromaen i en Pinot Noir blommer, cedertræ, cigarer og chokolade. I køligere områder, er vinen er mere tør, rustik og sur med våde, jordiske dufte, mens Pinot Noir fra syden er rig og noget sødere. Du kan ofte se, hvor en Pinot Noir kommer fra, blot ved at se på farven. Den nordlige vin er meget lys, mens den sylige er noget mørkere og fyldigere.

En væsentlig forskel i smagen skyldes aldring på eg, som tilføjer flere tanniner og noter af vanille og træ. Med mindre aldring på eg, udtrykker druen sig mere, og smager af frugt og jord.

Oprindelse Bourgogne, Frankrig.

 

Artiklen er udlånt fra Vivino