Tips til at plante forårsløg i krukker

Claus Dalby giver gode råd til hvordan du planter forårsløg

Mangler du en god guide til, hvordan du planter forårsløg i krukker? Så se med her hvor Claus Dalby giver dig gode råd og tips. Her kommer han blandt andet med råd til en god placering af løgene i krukken.

Forårsløg plantes i sensommeren og blomstrer i maj og juni måned. Når du skal plante løgene, er det vigtigt, at krukken fyldes godt op med plantemuld og løgene lægges side ved side, så tulipanerne ikke er placeret for adskilt, når de kommer op til overfladen.

Forårsløgene lægges i, hvad der svarer til tre gange løgets højde, hvorefter krukken fyldes op med pottemuld. Det er vigtigt at vande potte, løg og muld rigtig godt igennem. Har du et drivhus, er det en god idé at lade potten overvintre i drivhuset, eller sætte den ind i garagen, så løgene ikke rådner. Herefter passer løgene sig selv vinteren over.

Når de første løg begynder at spire i februar og første halvdel af marts måned, kan man tage krukkerne ud i det fri igen – og så kan du ligeså stille begynde at vande igen. Men pas endelig på ikke at overvande.

Har du plads i haven, er det også rigtig flot at plante flere krukker med løg, som kan blomstre sammen i et flot farveflor.