Gødning

Gødning giver dine planter den ekstra næring, de skal bruge for at trives og gro. Det er specielt vigtigt, da den danske jord ofte kan være næringsfattig. Og det er ikke kun dine blomster og grøntsager, gødning kan gavne. Gødning af græsplænen med græsplæne-gødning er også godt. Når græs får gødning, gror det nemlig bedre og bliver grønnere. Find den gødning, du skal bruge i udvalget herunder.

Hvorfor bruge gødning?  

En sund og velvoksende have kræver - udover vand og varme - en vis mængde næringsstoffer, og nogle gange er en smule gødning nødvendig for at hjælpe dine planter godt på vej. Plukker du som regel grøntsager og blomster eller samler blade og græs, betyder det nemlig, at du fjerner næringsstofferne fra det naturlige kredsløb.  

Særligt i disse forbindelser kan gødning være nødvendigt at bruge. Det gør det muligt for dig at tilsætte vigtige næringsstoffer, såsom nitrogen/kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K), der hjælper planterne til at trives.  

Gødningen bidrager til, at dine prydplanter blomstrer længere og flottere, og dine nytteplanter giver dig de bedste afgrøder samt et større udbytte. Så om du er vild med flotte blomster i haven eller ihærdigt forsøger at dyrke dine egne grøntsager, kan gødning være værd at overveje.  

 

Giv din planter den rette mængde gødning 

Det er forskelligt fra plante til plante, hvilke behov de har for gødning. Viden om dette er vigtigt, da dine planter hverken skal have for meget eller for lidt gødning - både når det kommer til, hvor meget gødning du giver ad gangen, samt hvor ofte du gøder. Med overgødning risikerer du nemlig at skade planten i stedet samt udvaske gødningen i grundvandet og vandmiljøet. Omvendt kan for lidt gødning betyde, at planterne ikke trives. Det handler alt sammen om at finde den rette balance. 

 

Find en passende gødning til dine planter på Bilka.dk 

På Bilka.dk finder du et bredt udvalg af diverse gødning til både nytteplanter, prydplanter samt græsplænen. Vi har henholdsvis specialgødning med den rette mængde og sammensætning af næringsstoffer til planter med særlige behov samt universal gødning, som du kan bruge i mange forbindelser. Med lidt hjælp fra en smule gødning er du godt på vej til at få en flot og frodig have.