Sådan vælger du det rigtige hegn

Læs mere om de forskellige hegnstyper og find den der passer bedst til din have eller terrasse

Når du skal købe et nyt hegn, har du sandsynligvis allerede gjort dig klart, hvilken funktion hegnet skal have hjemme hos dig.

Skal det være et forhavehegn? Skal du bruge et skelhegn? Eller er det afskærmning omkring terrassen, du har brug for? 

Derefter er det i høj grad et spørgsmål om smag og behag. Der findes hegn i et utal af materialer, faconer og farver. Og du vil helt sikkert hurtigt få en favorit, hvis du går igennem de forskellige hegnsserier, du finder hos os.

Endelig er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger et hegn, der kan sættes op hjemme hos dig. Nogle hegn egner sig til alle typer underlag. Andre hegn kan kun placeres på bløde underlag osv.

Læs mere om de forskellige hegnstyper

Her på siden, har vi desuden opdelt vores hegn i typer af hegn. Hvis man ikke umiddelbart ved en masse om hegn, kan det være lidt svært at gennemskue, hvad de forskellige betegnelser dækker over.

Derfor kan du med fordel læse den korte introduktion til de forskellige hegnstyper nedenfor:
 

Systemhegn

Et systemhegn er, som navnet antyder, et hegn der opbygget som et system, hvor du kan sammensætte forskellige moduler på kryds og på tværs. Derved får du et helt unikt hegn, som passer perfekt til det område, hvor hegnet skal placeres. Og du kan let sikre, at hegnet passer med stilen hjemme hos dig. Vi har systemhegn der både passer til dig der ønsker et enkelt traditionelt look i træ, og til dig der ønsker et moderne og vedligeholdelsesfri hegn.
 

Plankeværk

Plankeværk bruges ofte både til private hjem, til virksomheder og til institutioner. Et plankeværk er solidt og stabilt, hvorfor det er så populært herhjemme. Holdbarheden på et plankeværk er helt i top indenfor hegn, og husker du at vedligeholde det en gang i mellem, har du et hegn, der holder i mange år. De fleste plankeværk er lavet i enkle og stilrene design, men kan fås i flere farver.
 

Trådhegn

Et trådhegn er ofte brugt i haver, hvor der bor små børn eller hunde. Trådhegnet er en diskret løsning, hvis du gerne vil sikre dig, at børnene eller hunden ikke løber ud af haven, samtidig med at du ikke vil afskærme for udsigten. Trådhegnet kan også placeret langs med en hæk, så du garderer dig mod flugt fra haven. 
Overvejer du at købe et trådhegn for at holde hunden i haven, skal du være opmærksom på maskestørrelsen, så din hund ikke kan smutte igennem.
 

Rionet hegn

Med et rionet hegn kan du let skabe en flot og hyggelig krog på terrassen. Klematis, efeu og morbær er blot en lille del af det store planteudvalg, du kan lade vokse på dit rionet hegn. Du kan også kombinere dit forhavehegn med ét eller flere moduler af rionet, for en smuk og indbydende forhave.
 

Lamelhegn

Lamelhegnet er et af de mere populære hegnstyper. Et lamelhegn er opbygget af lameller, og du kan finde både lige og flettede lameller. Vælger du et hegn med lige lameller får du et enkelt og rustikt look i din have eller ved din terrasse. Du kan også få lamelhegn som er flettet, hvis du er mere til det bløde og romantiske look. Et lamelhegn er især godt som skelhegn, da de typisk er tætte og af en vis højde.