Hestehegn og ridebanehegn

Der er krav til hestehegn, og sikkerheden skal være i orden for både din hest og omgivelserne. Her på Bilka.dk finder du et stort udvalg af stabile hestehegn til alle typer indhegning. Giv din hest gode vilkår og dig selv ro i sindet med et godt hegn, der holder.

Et hestehegn, der holder

Alle krav til indhegning er overholdt, når du vælger et stabilt hestehegn her på Bilka.dk:

  • Hegnet har minimum 1-2 tråde
  • Højden er aldrig under 1,2 meter
  • Styrken er på mindst 1.500 volt

Uanset om du vælger at sætte indhegning op i naturområder eller nær bebyggelse, skal du overholde de fastsatte regler på området. Du kan være sikker på, at det hele er indtænkt i udvalget af hestehegn her på Bilka.dk, så det eneste, du skal gøre, er at vælge det hegn, der passer til dig og din hest.

 

Hvilke krav er der til hestehegn?

De tre vigtigste krav til et hestehegn handler om antal tråde, højde og volt.

  • Tråde – absolut minimumskrav til antal tråde er 1, men de fleste anvender 2 tråde i deres indhegning til heste. Ved 2 tråde placeres de normalt i højden 65 og 110 cm, så din hest også er sikret mod f.eks. hunde. Hvis der er tale om føl, eller flere heste, der går sammen i forskellige størrelser, skal der være minimum 2 tråde i hestehegnet.
  • Højde – som udgangspunkt skal et hestehegn gå til ca. midt på hestens bringe. Det betyder et minimums højdekrav på 90-120 cm for mindre heste, mens der til de store heste er påkrævet et hegn på 120-140 cm. Der er ingen maximal højde for et hestehegn, så vælg hellere et nummer højere end du tror – blot for en sikkerheds skyld.
  • Volt – spændingen i dit hestehegn skal være på minimum 1.500 volt op til 2.000 volt. Det er naturligvis vigtigt, at du markerer tydeligt, at der er el i dit hegn, så du ikke risikerer, at forbipasserende uforvarende får stød. Sørg for at måle spændingen præcist, så den hverken overskrider den anbefalede spænding eller mangler volt.

Find dit nye hestehegn online her på Bilka.dk – dit hypermarked – vi har alt, du skal bruge!