Liggeunderlag

Liggeunderlag kan både være komfortable at ligge på og er samtidig lette at transportere. Her på siden finder du liggeunderlag, som både findes som enkelt og dobbelt, i flere forskellige designs, tykkelser og materialer. Køb lige det liggeunderlag, som passer til dig.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til liggeunderlag

Guides til camping og telte

Skal du på camping eller telttur? Her på Bilka.dk har vi samlet en masse inspiration til ferier i det fri i vores Camping Univers. Få tips og viden om alt fra teltvalg og vandsøjletryk til pakkelister og regler for fri teltning i Danmark. 

Liggeunderlag - God isolering og lette at transportere

Her på siden finder du et stort udvalg af forskellige typer af liggeunderlag. Hvilket liggeunderlag du skal vælge, afhænger af, hvad du skal bruge det til. Hvad ønsker du ud af dit liggeunderlag:

  • Komfort
  • Varme (isolering)

 

Fælles for alle typer liggeunderlag er, at de vejer ganske lidt, kan komprimeres, så de ikke fylder særlig meget og dermed er lette at transportere. Vi har liggeunderlag fra kendte mærker som Outwell og Easy Camp.

 

Selvoppustelige liggeunderlag - Komfort helt i top

Hvis du skal sove i telt i Sydeuropa, er komfort formentlig vigtigere for dig end høj varme på grund af de naturligt høje temperaturer. De selvoppustelige liggeunderlag pumper sig selv op med luft, hvilket former sig efter din krop, når du sover, hvilket giver det høje niveau af komfort. Selvoppustelige liggeunderlag går lettere i stykker end skumunderlag. Det gør de, fordi de isolere med luft og dermed kan punktere.

De selvoppustelige liggeunderlag er dog stadig forholdsvis tynde, så hvis du ønsker campingudstyr med højest komfort bør du tage et kig på vores sortiment af luftmadrasser. Du kan supplere dit liggeunderlag eller din luftmadras med en sovepose af høj kvalitet.

 

Skumunderlag - God varmeisolering

Skal du i stedet sove i telt i Danmark, skal du være opmærksom på, at teltets underlag meget tyndt. Derfor er du meget tæt forbundet med den kolde jord. Liggeunderlag af skum er bedre varmeisoleret end de selvoppustelige liggeunderlag. Her bliver luften inde i liggeunderlaget nemlig hurtigt koldt og kan være svært at varme op.

Vær dog opmærksom på, at luftmadrasser faktisk er endnu dårligere varmeisoleret end både det selvoppustelige liggeunderlag og skumunderlaget.

Endnu en fordel ved skumunderlaget er, at det ikke vejer særlig meget. Derfor er netop skumunderlaget at foretrække, hvis du skal ud og vandre, hvor du ikke er sikker på, hvor du skal overnatte. Skumunderlag er lette at transportere og isolere godt mod jordens kulde. Derudover er skumunderlag nærmest umulige at ødelægge til forskel fra liggeunderlag, som isolerer med luft. Desværre er ulempen dog, at de ikke giver den bedste liggekomfort.