Hvilke cykeldæk og cykelslanger skal du vælge?

Få hjælp til at vælge cykeldæk størrelser og cykelslange størrelse

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Trænger cyklens dæk og slanger til en udskiftning? Har du selv skruet hænderne ordentlig på, er der penge at spare ved selv at stå for udskiftningen. Men hvilke cykeldæk og cykelslanger passer til netop din cykel?

Ved du ikke, hvad du skal gå efter, kan det hurtigt blive et uoverskueligt projekt, men der er heldigvis hjælp at hente! I denne guide får du hjælp af en professionel cykelmekaniker til at vælge de rigtige størrelser til din cykel, så du kommer hjem med de helt rigtige modeller.

Cykelslange størrelse og cykeldæk størrelser

Når du skal vælge dæk og cykelslange, er det en god idé at kigge på de dæk og slanger, din cykel allerede har på. Målene på dæk og slanger står nemlig på dækkene. Skriv gerne diameter og tykkelse ned, så du ved, hvad du skal have i hos cykelhandleren.

Efter du har fundet de helt rette cykeldæk og cykelslanger, skal du blot følge de medfølgende monteringsvejledninger, og så er du hurtigt godt kørende på cykelstierne igen.

I nedenstående video kan du se den professionelle cykelmekaniker, der fortæller om valg af cykelslange og cykeldæk. Cykelmekanikeren kommer ind på disse emner:

  • Kig på dine nuværende dæk på cyklen (00:01).
  • Målene på cykeldækket du skal gå efter (00:15).
  • Cykeldæk med reflekser er en god idé (00:55).
  • Fordele ved punkterhæmmende dæk (01:08).
  • Forskellige cykelventiler (01:20).

Sådan skifter du dæk og slange på cykel

Er cyklen punkteret? Det kan du nemt klare selv! I denne guide viser vi dig, hvordan du kan skifte dæk og slange på cyklens for- og baghjul, så du er klar til at drøne ud på cykelstierne igen.