Sådan monterer du støtteben, pedaler og sadel på din cykel

Få hjælp til montering af støtteben, pedaler og sadel på cykel

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Skal du i gang med at montere tilbehør som støtteben, sadel eller pedaler på en cykel? Så er det en god idé først at tage et kig på denne videoguide.

Her viser en professionel cykelmekaniker nemlig, hvordan du monterer disse dele, så din cykel kan blive opgraderet. Hun vil bl.a. komme ind på montering af centerstøtteben samt udskift, afmontering og montering af pedaler og sadel. 

Montering af støtteben

Det er altid rart at have et støtteben på sin cykel, så den kan stå selv og ikke vælter. Du har flere muligheder, når det kommer til valg af støtteben. Du kan vælge mellem centerstøtteben eller støtteben bagpå stellet.

Husk at justere støttebenet, når cyklen står på jorden, så du får den korrekte position. Videoen kommer ind på disse emner:

  • Montering af centerstøtteben (00:09).
  • Montering af støtteben bag på cykelstellet (00:40).

 

Montering af pedaler

Hvis du føler, at pedalerne ikke køre lige så godt som da du fik cyklen, kan det være, at de trænger til en udskiftning. I videoen kommer cykelmekanikeren ind på disse emner om montering af pedaler:

  • Udskiftning af pedaler (01:28).

  • Afmontering af pedaler (01:41).

  • Montering af pedaler (02:08).

 

Montering af sadel på cykel

En sadel bliver selvfølgelig slidt, når du cykler meget på cyklen. Cyklen bruges ofte i forskelligt vejr, så den kan godt blive slidt med tiden. For at få den optimale komfort, kan det være en god idé at udskifte sadlen. Videoen guider dig i:

  • Udskiftning af sadel (03:21).