Sådan vælger du den rigtige cykelhjelm

Find den rigtige cykelhjelm størrelse

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Når vi drøner af sted på cyklen, er det vigtigt, at vi har cykelhjelm på, hvis uheldet skulle være ude. Den beskytter vores hoved, og det er vigtigt at passe på hovedet, for vi skal bruge det resten af livet.

Men hvordan finder man den rigtige cykelhjelm størrelse, og hvordan er det nu lige, at den skal sidde? Få svar på det hele i denne guide, så du kan passe bedst muligt på dig selv, når du hopper på cyklen.

 

Hvilken cykelhjelm skal jeg vælge?

Når du skal vælge cykelhjelm, er det vigtigt, at du finder en cykelhjelm, der er behagelig at have på og passer til dit hoved. Cykelhjelmen må ikke stramme for meget, men den må heller ikke være for løs.

Det er en god idé at prøve forskellige cykelhjelme, så du kan mærke, hvordan cykelhjelmen føles at have på. Der findes mange forskellige typer af cykelhjelme, så prøv gerne flere typer for at se, hvilken cykelhjelm der er mest behagelig.

 

 

Find den rigtige cykelhjelm størrelse

Når du skal købe en cykelhjelm, er det vigtigt, at du finder en model i den helt rette størrelse, og det er faktisk super simpelt at gøre det selv. Hvis du har en gammel cykelhjelm, kan du også tjekke størrelsen på den og få en idé om, hvilken størrelse cykelhjelm du skal vælge.

Brug et målebånd og mål omkredsen af dit hoved fra ca. 2 cm over dine øjenbryn eller en fingers bredde og lidt over ørerne. Pas på med ikke at sætte målebåndet for langt ned i nakken, da din cykelhjelm dermed vil være for stor.

 

Cykelhjelm størrelsesguide

Nedenfor finder du en vejledende størrelsesguide til cykelhjelme. Dog er det vigtigt, at du altid måler dit hoved, så du er sikker på at vælge den rigtige størrelse. Ligger du mellem to størrelser, så vælg den største, da cykelhjelmen altid kan spændes til i nakken.

  • XS: 47-51 cm.
  • S: 51-55 cm.
  • M: 55-59 cm.
  • L: 59-63 cm.
  • XL: 61-65.

Hvordan skal en cykelhjelm sidde?

For at få den bedste beskyttelse og tryghed af din cykelhjelm, skal du sørge for, at den sidder helt korrekt. Rådet for Sikker Trafik anbefaler disse vigtige ting for at sikre, at din cykelhjelm sidder korrekt: 

  • Cykelhjelmen skal sidde fast på hovedet, men den må hverken stramme eller være for løs.
  • Justér spændet i nakken, så du kan bukke dig ned uden at din cykelhjelm falder af.
  • Din hjelm må ikke blotte panden eller nakken, men den må heller ikke sidde helt ned til øjenbrynene.
  • Cykelhjelmen skal sidde vandret, så den dækker baghovedet, panden og tindingerne. Du kan bruge en regel, der siger ca. 2-3 cm mellem øjenbrynene og forkanten på hjelmen.
  • Spænd remmen under hagen, så der er plads til to fingre mellem remmen og hagen.


Tjek spænderne jævnligt efter, for om de skal strammes til, så de ikke bliver for løse - både på din egen og børnenes cykelhjelm. Husk også, at børn vokser, så sørg for at de har en cykelhjelm, der passer til dem hele tiden.

Se illustrationerne for hjælp nedenfor

Køb den rigtige cykelhjelm størrelse på Bilka.dk

Har du fundet ud af, hvilken størrelse cykelhjelm du har brug for? Så kan du finde din nye cykelhjelm på Bilka.dk! Du ka' se cykelhjelm størrelsen på hvert produkt, så du er sikker på, at du vælger den rigtige cykelhjelm og størrelse.

Skulle det ske, at cykelhjelmen alligevel ikke helt passer dig, så kan du returnere din cykelhjelm, hvis den er ubrugt. Du kan både returnere den online eller i et Hypermarked nær dig.

Cykelhjelme til børn

Er det dit barn, der mangler en ny cykelhjelm? Se vores udvalg af børnecykelhjelme på siden her. Du finder et hav af forskellige hjemle fra masser af brands og i mange prisklasser - og så er der alverdens motiver og farver at vælge i blandt. 

Guides til cykeludstyr

Vi har samlet en masse guides til cykeludstyr, så du kan blive klar til at cykle ud på de danske veje. Du kan bl.a. få hjælp til valg af cykellygter og cykellås. Vælg altid det cykeludstyr, der passer til dine behov og gør din cykeltur bedre.