Hvilken sofa skal jeg vælge?

Få hjælp til at finde ny sofa til boligen

Sofaen er det naturlige samlingspunkt for mange familier, så derfor er det afgørende, at du finder en sofa, som passer til netop jeres behov. Den er ikke alene et sted hvor man skal kunne samles, den skal også være praktisk, behagelig og så skal den selvfølgelig også være pæn at se på og passe til indretning, da den udgør et af de største elementer i stuen.

For at undgå fejlkøb er det derfor en god idé at gøre sig nogle grundige overvejelser inden købet, så du kommer hjem med den bedste sofa for dig. Vi har derfor samlet 3 gode råd, der kan hjælpe dig i beslutningsprocessen, når du skal ud og finde en ny model.

1. Hvilken størrelse sofa skal jeg vælge?

Sørg altid for at måle op, hvor meget plads der er til din nye sofa, og husk at tage i betragtning, hvis der er trapper, skråvægge eller andet, som har betydning for pladsen. 

Er du i tvivl om den ideelle størrelse, er et godt tip at bruge gamle aviser eller malertape. Læg aviserne eller malertapen ud på gulvet, så det svarer til størrelsen på din nye sofa. På den måde kan du få en idé om, hvorvidt sofaen har en passende størrelse i forhold til rummet og dine andre møbler i dagligstuen.

2. Hvilken type sofa skal jeg vælge?

Du bør også overveje, hvilken type sofa der passer til dit behov. De typiske typer er: 

  • Sofaer uden chaiselong giver dig masser af indretningsmuligheder, og er ideel til den mindre stue
  • Sofaer med chaiselong giver dig mere siddeplads og mulighed for at få benene op
  • U-sofaer giver dig mange siddepladser og plads til hele familien
  • Hjørnesofaer giver dig mange siddepladser og plads til hele familien, og passer godt ind i en vinkel-stue
  • Sovesofaer er oplagt til teenageværelset, gæsteværelset eller kollegieværelset

3. Hvilket sofamateriale skal jeg vælge?

Det er også vigtigt at overveje sofaens materiale. Skal det være stof eller læder? Læder er et slidstærkt materiale, der er let at rengøre og vedligeholde, men som dog kan føles lidt koldt om vinteren. En stofsofa føles blødere og varmere om vinteren, men er også mere modtagelig over for vand og snavs. Dette kan du forbedre med imprægnering.

Er I en børnefamilie, ønsker I måske en sofa, som kan tåle lidt snavs, og hvor materialet ikke er så modtagelig for pletter. Er der ikke børn i billedet, er det måske ikke nødvendigt at tænke så praktisk ift. design og udtryk i rummet.

På Bilka.dk kan du finde et bredt udvalg af kvalitetssofaer i fede designs med moderne twist med noget for alle.