Hvad er en højre- og venstrevendt sofa?

Guide til valg af højrevendt eller venstrevendt sofa

Har du styr på hvornår en sofa er højre- eller venstrevendt? Bliv klogere i guiden her, så du træffer det rette valg til indretningen i din stue.

Det er chaiselongen på en sofa der bestemmer, om sofaen er det ene eller det andet. Står du overfor at skulle have en ny sofa med masser af siddepladser, vil valget på enten en højre- eller venstrevendt model, påvirke fleksibiliteten i forhold til resten af stuen. 

Ved nogle sofamodeller er chaiselongen aftagelig for større fleksibilitet, så du til en hver tid selv kan afgøre, hvilken side den skal være i forlængelse af, alt efter hvad der passer til indretningen. Ved nogle modeller er chaiselongen imidlertid en fast bestanddel af resten af sofaen, hvorfor den ikke kan flyttes rundt på efter behov. 

Når du skal beslutte hvilken sofa, der passer ind i din stue, er det derfor vigtigt at du tager højde for, om sofaen er højrevendt eller venstrevendt, så du kan tage stilling til, hvad der passer ind hjemme hos dig. Men hvad er så hvad? Det er den side chaiselongen er i, når man står foran sofaen, der er bestemmende for, hvordan sofaen vender.

På billederne nedenfor kan du se forskellige sofamodeller og deres kombinationer af højrevendt vs. venstrevendt. På Bilka.dk sælger vi de forskellige typer, så du nemt kan finde en sofa, der passer til indretningen hjemme hos jer.