Sådan binder du en blomsterbuket

Tips og tricks til hvordan du binder din egen blomsterbuket

Hvem elsker ikke en flot blomsterbuket og misunder blomsterbindere deres talent for at lave flotte og kreative buketter. Men man kan faktisk godt lave en simpel og flot buket selv.
I det fleste supermarkeder kan man oftest købe bundter med forskellige blomster, fx roser, nelliker gerbera, Santini, liljer osv. Hvis man vil lave sin egen blomsterbuket, kan man købe 2-4 bundter forskellige blomster og så gå i krig med sammensætningen derhjemme.

Hvem skal have buketten
Når du skal vælge blomsterne, er det en god ide at forestille dig, hvem der skal have buketten. Er det til dig selv til at pynte i dagligstuen, eller er det til fx en veninde.

Hvilke farver skal du vælge
Når du ved hvem der skal modtage buketten, ved du nok også om der er nogle farver, der passer bedre end andre. Skal det være sarte og blide farver eller skal det være kraftige farver? Har modtageren en yndlingsblomst, som kan være centrum i buketten og som farverne skal vælges ud fra?
Du kan vælge at holde de forskellige blomster i de samme farvenuancer – fx udelukkende hvide blomster – hvide liljer, hvide roser og hvide gerbera. Du kan også mikse farverne, fx lilla nelliker og lyserøde roser.

Sådan gør du

  • Pak alle blomsterbundterne ud og læg dem i hver sin bunke foran dig
  • Fjern alle blade på den del af stilken, som skal være under vand
  • Du kan vælge at skære et skråsnit for enden af blomsterstænglen nu eller når buketten er færdig. Et skråsnit lader stænglen suge den mængde vand, den har brug for
  • Vælg den blomst, som skal være i midten
  • Tag skiftevis en blomst fra hver bunke og sæt den lidt skråt indover den forrige samtidig med at du drejer hånden en lille smule
  • Stænglerne vil stritte ud i hver sin retning under dine hånd, men dette er meningen
  • Slut af med at binde en snor rundt om bukettens stængler for at holde den fast og samlet i den struktur, du har lavet den

 

Læs også: Sådan får du din blomsterbuket til at holde længere