Hvordan binder man en buket blomster?

Tips og tricks til, hvordan du binder en buket blomster

Hvem elsker ikke en flot blomsterbuket og misunder blomsterbindere deres talent for at lave flotte og kreative buketter? Heldigvis kan du faktisk godt lave en simpel og flot buket selv - uden at være professionel blomsterbinder! Vi hjælper dig godt på vej.

 

Hvem skal have buketten?

I mange supermarkeder kan du købe bundter med forskellige blomster, fx roser, nelliker, gerbera, Santini, liljer osv. Hvis du vil lave din egen blomsterbuket, kan du købe 2-4 bundter blomster og gå i krig med sammensætningen derhjemme.

Når du skal vælge blomsterne, er det en god idé at overveje, hvem der skal have buketten. Er det til dig selv til at pynte i dagligstuen, eller er det til en veninde? Det kan nemlig have betydning for bukettens farver og størrelse.

 

 

Hvilke farver skal du vælge?

Når du ved hvem, der skal modtage buketten, ved du nok også, om der er nogle farver, der passer bedre end andre. Du kan bl.a. vælge farver og blomster efter sæson. Du kan stille dig selv følgende spørgsmål, når du skal vælge farverne:

 • Hvilket udtryk skal buketten have?
 • Skal det være sarte og blide farver?
 • Skal det være kraftige og kontrastfyldte farver?
 • Har modtageren en yndlingsblomst, som kan være centrum i buketten og som farverne skal vælges ud fra?

 

Du kan vælge at holde blomsterne i samme farvenuance. Det kan f.eks. være en buket, der kun har hvide blomster, såsom hvide liljer, hvide roser og hvide gerbera. Du kan også mikse farverne, fx lilla nelliker og lyserøde roser for at skabe spil.

Sådan kan du få blomster, der holder længe

Når du lavet en smuk buket, vil du eller modtageren selvfølgelig gerne nyde den i lang tid. Men hvad kan man gøre for, at blomsterne holder længere? Det giver vi dig 7 tips til her, så du kan få glæde af den smukke buket.

Sådan laver du en buket blomster

 1. Pak alle blomsterbundterne ud og læg dem i hver sin bunke foran dig.
 2. Fjern alle blade på den del af stilken, som skal være under vand.
 3. Du kan vælge at skære et skråsnit for enden af blomsterstænglen nu eller når buketten er færdig - det lader stænglen suge den nødvendige mængde vand.
 4. Vælg den blomst, som skal være i midten.
 5. Tag skiftevis en blomst fra hver bunke og sæt den lidt skråt indover den forrige samtidig med, at du drejer hånden en lille smule.
 6. Stænglerne vil stritte ud i hver sin retning under dine hånd, men det er meningen.
 7. Slut af med at binde en snor rundt om bukettens stængler for at holde dem fast og samlet i den struktur, du har lavet.