Sådan kan du få blomster, der holder længe

7 gode råd til, hvordan du kan få dine blomster til at holde længere

Det er fantastisk at få eller købe en buket, der pynter på spisebordet eller på skænken. En buket kan dog hurtigt blive trist at se på, hvis du bare lader den stå og ikke passer den. Derfor giver vi dig her 7 råd til, hvordan du kan få blomster til at holde længere.

 

7 gode råd til at få blomster, der holder længe

Nedenfor kan du læse 5 gode råd til, hvordan du kan få blomster til at holde længere. Vi beskriver dem efterfølgende i dybden, så du kan blive klogere på, hvordan og hvorfor du bør gøre det.

  1. Fjern de nederste blade.
  2. Lav skråsnit.
  3. Brug lunkent vand.
  4. Brug den medfølgende næring eller flormelis.
  5. Skift vand hver dag.
  6. Sæt ikke blomsterne et varmt sted.
  7. Opbevar blomster køligt om natten.

 

 

 

1. Fjern de nederste blade

Du bør altid sikre, at der ikke er blade på den del af stænglen, der er under vand, da disse hurtigere rådner. På den måde holder vandet sig frisk i længere tid, og du får altså ikke en ubehagelig lugt af rådne blade fra vasen.

 

2. Lav skråsnit

Inden du sætter blomsterne i vasen, er det en god ide at skære enderne af stilkene, så de har friske åbninger og kan suge det vand op, de har brug for. Du kan skære enderne af cirka 2 cm oppe ad stilken.

Det mest ideelle snit er et skråsnit. Med et skråsnit får du en fri åbning, som stænglen kan trække vand op med. Samtidig er overfladen større end ved et lige snit, så blomsterne bedre kan suge vandet.

Hvis du skærer stilkene lige over, risikerer du, at stænglen står direkte på bunden af vasen og derfor ikke kan suge vand op. Jo hårdere stilken er, jo længere et skråsnit skal du skære.

 

3. Brug lunkent vand

Når du sætter din buket i vand, så brug lunkent vand. Hvis vandet er for varmt, rådner stænglerne hurtigere. Hvis vandet er for koldt, får blomsterne et chok og holder dermed ikke så lang tid.

 

 

4. Brug den medfølgende næring

Når du køber en buket, får du oftest en lille pose med, som du skal hælde i vandet. Posen indeholder et bakteriehæmmende stof samt næring til blomsterne, så de holder længere.

Hvis ikke der medfølger en næringspose til buketten, kan et gammelt husmortip bruges. Når skråsnittet er lavet, dypper du hurtigt stænglerne i kogende vand. Dette gør, at enderne bliver desinficeret. I vandet kan du desuden hælde en teske flormelis.

 

5. Skift vand hver dag

Det er en god ide at skifte vandet hver dag. Når du alligevel er i gang, kan du med fordel lave et nyt skråsnit, så stilkene igen kan optage den mængde vand, de har brug for.

 

6. Sæt ikke blomsterne et varmt sted

Du bør ikke sætte din buket lige over radiatoren eller i direkte sollys. Varmen kan nemlig få blomsterne til at springe hurtigere ud og dermed formindske bukettens levetid.

 

7. Opbevar blomsterne køligt om natten

Det er en god idé at sætte blomsterne et køligt sted om aftenen. På den måde kan du undgå, at blomsterne springer for hurtigt ud. Det er en god måde at holde din buket frisk og flot på.