Få din blomsterbuket til at holde længere

5 gode råd til hvordan du giver din blomsterbuket længere holdbarhed

Følg disse 5 gode råd og få din buket til at holde længere

  1. Fjern de nederste blade
  2. Lav skråsnit
  3. Brug lunkent vand
  4. Brug den medfølgende næring eller brug flormelis
  5. Skift vand hver dag


Fjern de nederste blade
Du bør altid sikre, at der ikke er blade på den del af stænglen, der er under vand, da disse hurtigere rådner.

Lav skråsnit
Inden du sætter blomsterne i vasen, er det en god ide at skære enderne af stilkene, så de har friske åbninger og kan suge alt det vand op, de har brug for.
Det mest ideelle snit, når du skal skære stilkene af, er et skråsnit. Hvis du skærer stilkene lige over risikerer du at stænglen står direkte på bunden af vasen og derfor ikke kan suge vand op. Med et skråsnit får du en fri åbning, som stænglen kan trække vand op med, og overfladen til dette er tilmed større end ved et lige snit.

Brug lunkent vand
Når du sætter din buket i vand, så brug lunkent vand. Hvis vandet er for varmt rådner stænglerne hurtigere. Hvis vandet er for koldt, får blomsterne et chok og der holder dermed ikke så lang tid.

Brug den medfølgende næring
Når du køber en buket, får du oftest en lille pose med som du skal hælde i vandet. Posen indeholder et bakteriehæmmende stof samt næring til blomsterne så de holder længere.
Hvis ikke der medfølger en næringspose til buketten, kan et gammelt hus-mor tip bruges. Når skråsnittet er lavet, dypper du hurtigt stænglerne i kogende vand. Dette gør at enderne bliver descinficeret. I vandet kan du desuden hælde en teske flormelis.

Skift vand hver dag
Det er en god ide at skifte vandet hver dag og hver gang lave et nyt skråsnit, så stilkene igen kan optage den mængde vand, de har brug for.