Cykelholdere

Hvad enten I er en stor eller lille familie, der har behov for at smide en eller flere cykler bagpå, så kan du her på siden finde cykelholdere, som passer til netop jeres behov.

Thule cykelholdere

Det skal være nemt at tage din cykel med over alt. Se hele udvalget af Thule cykelholdere til tag, anhængertræk samt bagklappen, så du kan vælge den cykelholder der passer til netop dit behov. 

Valg af cykelholder

Når du vælger en cykelholder, er det vigtigt at du gør klart, hvor ofte den skal bruges. Skal den bruges 1-2 gange om året, når cykelturen hjem fra arbejde ikke lokker, eller skal kunne have racercyklen med på køreferie om sommeren? Skal den kunne bære hele familiens cykler, eller er det nok med plads til en enkelt eller to?

Cykelholdere findes i mange kvalitetsniveauer, i mange størrelser og former og med forskellige funktioner. For eksempel har nogle cykelholdere tilt funktion, så det er muligt at komme i bagagerummet, samtidig med at cyklen sidder på bilen.

Hvis du skal kunne tage flere cykler med på langfart, bør du derfor overveje at spendere noget mere på cykelholderen, så du kan køre afsted med ro i sindet.

Hvilke cykelholder-typer findes der?

Der findes et væld af cykelholdere. Her på Bilka.dk finder du eksempelvis cykelholdere til taget og anhængertrækket. Men hvilken type passer til dig? Her finder du fordelene ved de enkelte typer, samt hvad du skal være opmærksom på med de forskellige løsninger.

Taget

Fordelen ved at vælge en cykelholder til taget er, at du beholder udsigten ud af bagruden og adgangen til bagagerummet selvom du transporterer én eller flere cykler. Har du ikke anhængertræk på bilen, eller bruger du det allerede til noget andet, så er tag-cykelholderen også en fordelagtig løsning.

Hvis man vælger denne løsning, skal man være opmærksom på, at man skal montere tagbøjler, hvorpå tagholderen kan fastmonteres. Det kan virke omstændeligt første gang, men når tagbøjlerne først sidder på, er det nemt at montere cykelholderen.

Derudover skal man med denne løsning være opmærksom på, at der er højdebegrænsninger, når tagholderen er belastet. Yderligere kan cykler på taget give øget vindmodstand og dermed øget forbrug af brændstof.

Anhængertrækket

Fordelen ved at vælge denne løsning er, at det er en hurtig løsning. Montering og afmontering tager ikke mere end få sekunder, og du slipper for tunge løft af cyklen. Derudover kan du på samme tid med fordel montere en tagboks, så du kan transportere flere ting ad gangen. Modsat cykelholderen til taget, er der med anhængertræk minimal vindmodstand, og dermed besparing af brændstof selvom du transporterer én eller flere cykler.

Når man anvender anhængertræk, skal man være opmærksom på, at nummerpladen på bilens bagende ikke længere er synlig. Det er ulovligt at køre uden synlige nummerplader og lygter, og du risikerer at få en bøde på 1000 kr. Derfor er det vigtigt, at du husker at bestille en tredje nummerplade, som kan sættes på cykelholderen. Den tredje nummerplade bestilles fra SKAT – gør det i god tid, da det kan tage op til 3-4 uger at få den. Det er derudover vigtigt, at der ikke er noget, som dækker for bilens lygter. Vær derfor opmærksom på om lygtebom medfølger eller skal købes ved siden af.