Guide til forskellige hovedpuder og materialer

Find en hovedpude der passer til dig

Vejledning om puders materialer og konstuktioner

Der findes flere forskellige pudekonstruktioner på Bilka.dk med både naturfyld, syntetisk fyld (fiber) og silkefyld, samt en kombination af materialerne. På Bilka.dk finder du  primært 1-kammer, 3-kammer og 4-kammer puder i størrelser som 60x63 cm og 50x57 cm.


3-kammer-pude
3 kammer puder består af tre seperate kamre, som navnet indebærer. Oftest er over- og underside fyldt med dun, som giver blødhed og komfort. Midterkammeret er fyldt med en fjer og dun-blanding, der giver støtte. 

4-kammer-pude       
Omvendt 3 kammerpudern, er det i 4 kammerpuden midtersektionen i puden, der er fyldt med bløde dun og som leverer komfort. Yderkamrene er fyldt med en fjer og dun blanding for støtte.

 

Naturfyldspude
Ved naturfyldspuder kan det være en god idé, at vælge en pude med et vist indhold af både fjer og dun. Dunfyld alene er meget let og luftigt, og giver ikke så god støtte, fordi hovedet synker ned i det luftige fyld. Fjer er grovere end dun, og giver en bedre støtte. Fjer falder dog hurtigere sammen, så derfor er kombinationen af dun og fjer vigtig.

 

Pude med syntetisk fyld
En fiberpude indeholder kun syntetisk materiale, og har samme fordele som en fiberdyne. Denne type pude er sjældent delt i kamre, som ved naturfyldspuden, da fyldet er af samme materiale, og fremstillet til at holde formen.

 

Kombipude
En kombipude indeholder både naturfyld og fiberfyld. På den måde får du det bedste af "begge verdener"  med en pude, som både støtter, føles behagelig og er til en overkommelig pris.

 

Faconstøbt pude
En pude med fiberfyld kan være formstøbt sådan, at den hele tiden holder faconen og får en ergonomisk effekt. Hvis man har problemer med nakke og skuldre anbefales denne type, da den holder faconen og konstant yder støtte til kroppen.

 

Pude med memoryskum og latex
Memorypuder er temperaturregulerende, fugtabsorberende, antibakterielle og allergivenlig. Latex puder er allergivenlige og antibakteriele og forhindrer væksten af ​​skadelige bakterier. Begge pudetyper giver optimal, behagelig og ergonomisk støtte til nakke og ryg.

Søvn Univers

På Bilka.dk har vi samlet en række guides til dig der gerne vil optimere din søvn og sove endnu bedre om natten. Du kan bl.a. læse om hvordan du vælger den rigtige seng og hvorfor du måske har problemer med at sove når der er fuldmåne.