Få optimal belysning og farvetemperatur med LED lys

Læs om mulighederne for farvetemperatur og farvegengivelse med LED lys i guiden her

Denne guide hjælper dig til dels med at forstå, hvad farvetemperatur og farvegengivelse er, samt hvordan du kan skabe forskellige stemninger og oplevelser med dine LED lyskilder.

Nyere pærer som LED pærer kan give forskellige farvetemperaturer. Dette giver dig muligheden for at skabe en bestemt stemning i det rum, du ønsker. Du skal bare være opmærksom på, hvilken slags lys pæren skal gengive i rummet. Skal den sprede et varmt lys eller måske et køligere lys ud i rummet?

 

Hvad skal du se efter, når du vælger en LED pære?

Der er 2 ting, som du skal kigge efter, når du er på jagt efter en LED pære, så du kan være sikker på, at du har fat i den rette ift. farvetemperaturen og farvegengivelsen.

 

Farvetemperaturen (kelvin)

Ift. farvetemperaturen skal du kigge efter antallet af kelvin, som altid skal stå på pærens emballage. Kelvin er betegnelsen for pærens farvetemperatur, hvor lyskilder med en lav kelvin på mellem 2.700 og 3.000 afgiver et varmt lys, der betragtes som ”hygge-belysning”. Pærer og lyskilder med en højere kelvin betragtes som mere kølige, hvor de vil have en mere energisk og opkvikkende effekt.

Størstedelen af vores pærer på Bilka.dk er med 2.700 kelvin.

 

Farvegengivelse (Ra- el. CRI-værdien)

Hvis farver betyder meget for dig, og du gerne vil have et levende, naturtro lys, skal du kigge efter pærens Ra-værdi eller CRI-værdi. Begge betegnelser fortæller noget om pærens farvegengivelse.

Skal pæren have en ekstra god farvegengivelse, skal du vælge en pære med en høj Ra-værdi eller CRI-værdi på 90 eller højere. Det kan være over køkken- eller spisebordet, hvis du vil have madens kvalitet og æstetik fremhævet.

På Bilka.dk fører vi flest pærer med en Ra-værdi på 80.

Find dine næste LED pærer online på Bilka.dk

Hos Bilka.dk har vi et stort udvalg af LED pærer og LED lamper, der vil pryde ethvert hjem og skabe netop den belysning og stemning, som du ønsker. Det kan være varmt lys til stuen ved aftentimerne eller et skarpt og hvidt lys som læselampe eller skrivebordslampe.

Uanset hvilken type LED du søger, kan vi garantere dig nogle af markedets bedste producenter såsom Philips herunder deres serie Philips Hue, EGLO og Wiz.

 

© Koninklijke Philips N.V., 2004 - 2015. Alle rettigheder forbeholdes.