Hvorfor skal du skifte til LED belysning?

Bliv klogere på de mange fordele ved LED lyskilder og pærer

Efter den traditionelle pære, glødepæren, blev udfaset, er udviklingen inden for andre effektive lyskilder steget markant, hvilket betyder, at nye løsninger, muligheder og fordele inden for belysning ser dagens lys som fx LED belysning.

4 fordele ved at skifte til LED lyskilder

 

1. Du kan spare på strømforbruget

Ifølge Energistyrelsen er LED belysning strømbesparende i forhold til andre pærer, da de bruger 4-5 gange mindre strøm end gløde- og halogenpærer.

Bilka.dk forhandler LED pærer og lamper med forskellige energimærker. Jo bedre energimærke du vælger, desto mere energieffektiv er lampen eller pæren - og desto mere strøm kan du spare. 

 

2. Længere levetid med LED belysning

Ifølge Energistyrelsen holder LED belysning længere end andre typer pærer og er meget robuste. Du slipper derfor for besværet med hyppige udskiftninger og indkøb af nye lyskilder.

Levetiden for en LED pære er cirka 10-15 år, hvorimod en traditionel pære som eksempelvis halogenpæren har en levetid på ca. 2 år.

 

3. Tilpassende funktioner og design

Flere nyere pærer er blevet designet til at erstatte glødepærer og halogenspots, hvor ingen af de nævnte produceres mere. LED pærer findes derfor i samme former og størrelser.

LED lys tænder øjeblikkeligt, da de ikke har nogen opstartstid som sparepæren. Hvis du ønsker at kontrollere lysstyrken på din pære, skal du blot vælge en LED pære, som er dæmpbar.

LED giver et varmt hvidt lys akkurat som ved glødepæren, men du kan faktisk også vælge forskellige farvetemperaturer ved LED pærer. Du kan nemlig købe LED pærer med både koldt og varmere hvidt lys. 

 

Få optimal belysning og farvetemperatur med LED lys

Er du interesseret i at skabe den rette stemning og atmosfære i din bolig? Så læs om mulighederne for farvetemperatur og farvegengivelse med LED lys i guiden her. 

4. Lamper med eller uden integreret LED til indendørs og udendørs brug

Du vil opleve, at flere af vores lamper kun kan bruge LED eller sparepære, samt kan være med indbygget LED. For lamper med integreret LED gælder det, at lyskilderne ikke kan udskiftes.

Men fortvivl ikke. LED produkter har rigtig lang levetid, så du skal ikke være bekymret for, at pæren pludselig går ud. Du har lamper og lys i rigtig mange år.

På Bilka.dk kan du bl.a. købe børnelamper og udendørsbelysning med integreret LED. Du kan læse under de enkelte produkters beskrivelser og specifikationer, om de er med indbygget LED.

 

© Koninklijke Philips N.V., 2004 - 2015. Alle rettigheder forbeholdes.

Spar på strømmen i din bolig

Der er mange måder, du kan forsøge at minimere dit strømforbrug på. Hvis du gerne vil mindske dit elforbrug, har vi lavet en guide til dig med 8 tips, der kan hjælpe dig med at minimere det unødvendige strømforbrug.