Smart belysning - hvad skal du bruge?

Skab et intelligent hjem med trådløs smart belysning

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Med smart belysning kan du forenkle, effektivisere og optimere din hverdag og skabe den rette atmosfære, som passer til dine behov og aktiviteter. Men hvad skal du egentlig bruge for at komme i gang, hvis du ønsker smart home lysstyring?

Det vil vi komme ind på i denne guide. Vi tager primært udgangspunkt i smart home producenterne Philips Hue, EGLOWiZ og DELTACO, og hvad du skal bruge for at inkorporere intelligent og smart lysstyring i dit hjem.

Du skal være opmærksom på, at alle elementer til din smart home belysning skal være fra den samme producent, før du kan integrere og installere de enkelte dele til en samlet enhed.

 

Videoguide

Hvad er Smart beslysning, hvordan bruger man det og hvad er forskellen mellem de forskellige brands og muligheder? Se med i videoen her, hvor vores Tech ekspert Christian Valbjørn fortæller meget mere om Smart belysning. 

Vores brands til smart belysning

Hvad er smart belysning?

Smart belysning er lamper, spots, pærer og light strips, der kan styres via trådløs teknologi enten i form af en app, lysdæmper eller stemmestyring.

Men du kan mere end blot tænde og slukke for en pære. Nogle af de fordele, der kan være ved et smart home belysningssystem er, at du ofte kan:

 • Tænde og slukke lys på afstand.
 • Tidsindstille lyset.
 • Styre lysstyrke.
 • Tilpasse farvetemperaturen. 
   

Hvis du ejer flere lysprodukter fra samme producent, kan du oprette favoritscener og lystilstande i hvert rum. Med et tryk på en knap kan lyssettingen gå fra hverdagsbelysning til filmbelysning, du selv har indstillet, så det passer perfekt til dine filmaftener.

Du skaber med andre ord selv lysoplevelserne, du har brug for i dit hjem, hvad end det er varm belysning i morgentimerne eller det kolde og skarpe lys til koncentreret arbejde.

Kom i gang med trådløs belysning i hjemmet

Selvom det kan lyde kompliceret, så er det faktisk ikke så slemt at komme i gang med trådløs lysstyring. De fleste producenter har et startsæt eller et helt belysningssystem, så du kan komme godt fra start. Du kan altid tilkøbe flere elementer til dit allerede etablerede system senere.

 

Indholdet i et smart belysning startkit

Læs altid grundigt, hvad de enkelte produkters startpakker indeholder, og hvad du evt. skal tilkøbe for at få flere nyttige funktioner.

Langt de fleste startkits med smart belysning indeholder en form for pære, spot eller lightstrip. De kommer også med en form for styringsenhed eller sågar bridge (også kaldet bro på dansk) eller gateway, der skal tilkobles din WiFi-router, så du kan få adgang til flere lysfunktioner.

Hvis du ønsker den totale lysoplevelse, vil vi anbefale, at du investerer i et startsæt, der gør brug af WiFi. Disse startsæt har nemlig flere funktioner til rådighed som fx:

 • Styring fra din smartenhed.
 • Stemmestyring.
 • Mulighed for tilkobling af andet intelligent udstyr som bevægelsessensorer og andre smart home produkter.
 • Egne lysscener, der er indstillet efter dine tidsplaner og rutiner – også selvom du ikke er hjemme.


Hvis du ikke ønsker at købe en bridge til at starte med, kan du altid købe den senere.

Der findes også smart belysning, der er koblet til Bluetooth. Vi har skrevet en guide, der gør dig klogere på forskellen mellem smart home systemer, der er koblet til Wi-Fi og Bluetooth.

Montering og installation af smart belysning

Hvordan de enkelte startpakker skal monteres og installeres kan variere. Producenterne kræver noget forskelligt, når det kommer til montering og installation. Dit smart belysningssystem skal oftest bruge ét af disse:

 1. En bridge til WiFi-routeren.
 2. Automatisering med egen WiFi-chip.
 3. Bluetooth og medfølgende lysdæmper.


Du kan læse mere om de enkelte producenter og produkters montering og installation på de specifikke produkter.

I langt de fleste tilfælde vil montering ikke tage mere end et par minutter, og så er du i gang med en nemmere og skræddersyet lyssetting i dit hjem.

 

Smart lysstyring starter hos Bilka.dk

Et intelligent og smart hjem kommer til at være en ting i fremtiden. I dag findes der mange smart home løsninger, hvor smart belysning er en af de mere overkommelige og bekvemme løsninger, der nemt kan installeres i alle hjem.

Du finder derfor mange forskellige lysprodukter og startsæt fra nogle af de førende i branchen her på Bilka.dk, så du kan påbegynde dit nye smart home. Du er kun få klik fra at skabe den ultimative lysoplevelse, hvor du selv kan skræddersy og personliggøre lyssettings til hvert rum i dit hjem.

Hvad er smart home?

Vil du gerne have et intelligent hjem? I denne guide kan du lære mere om, hvad et smart home er, hvordan det fungerer og hvilke produkter du bl.a. kan købe for at skabe dig et smart og intelligent hjem.

Spar på strømmen i din bolig

Der er mange måder, du kan forsøge at minimere dit strømforbrug på. Hvis du gerne vil mindske dit elforbrug, har vi lavet en guide til dig med 8 tips, der kan hjælpe dig med at minimere det unødvendige strømforbrug.