Smart belysning - hvad skal du bruge?

Skab et intelligent hjem med trådløs smart belysning fra flere anerkendende mærker

Med smart belysning kan du forenkle, effektivere og optimere på din hverdag og skabe den rette atmosfære, som passer til dine behov og aktiviteter. Men hvad skal du egentlige bruge for at komme i gang, hvis du ønsker et smart home?

Det vil vi komme ind på i denne guide, hvor vi primært vil tage udgangspunkt i producenterne Philips Hue, EGLO Connect og WiZ, og hvad du skal bruge for at inkorporere intelligent lysstyring.

Du skal være opmærksomhed på, at alle elementer til dit smart belysningssystem skal være fra den samme producent, før du kan integrere og installere de enkelte dele til en samlet enhed.

Vores smart belysningsmærker

Hvad er smart belysning?

Smart belysning er simplet forklaret lamper, spots, pærer og strips, der kan styres via trådløs teknologi enten i form af en app, lysdæmper eller stemmestyring.

Men det er mere end blot at tænde og slukke for en pære. Du kan udover at tænde og slukke lys på afstand også styre lysstyrken og tilpasse farvetemperaturen, så den passer til dine behov – og dette gælder, uanset hvilket smart belysningssystem du vælger at gå med.

Du kan også, hvis du ejer flere lysprodukter fra den samme producent oprette favoritscener og lystilstande i ethvert rum. Det vil sige, med tryk på en knap vil lyssettingen gå fra hverdagsbelysning til filmbelysning, som du selv har indstillet, så det passer perfekt til dine filmaftener.

Du skaber med andre ord lysoplevelserne, du har for brug i dit hjem, hvad end det er varmt belysning i morgentimerne eller det kolde og skarpe lys til koncentreret arbejde.

Hvordan kommer du i gang med trådløs lysstyring i hjemmet?

Selvom det kan lyde som en kompliceret affære, så er det langt fra det, når du skal i gang med din trådløs lysstyring. De fleste producenter har nemlig et startsæt eller et helt belysningssystem, så du kan komme godt fra start, og hvor du derefter kan tilkøbe flere elementer til dit allerede etablerede system.

 

Indholdet i et smart belysning-startkit

Læs altid grundigt, hvad de enkelte produkters startpakker indeholder, og hvad med evt. skal tilkøbe for at få flere nyttige funktioner.

Langt de fleste startkits med smart belysning indeholder en form for pære, spot eller lightstrip og kommer med en eller anden form for styringsenhed eller sågar bridge (også kaldet bro på dansk) eller gateway, der skal tilkobles din wifi-router, så du kan få adgang til flere lysfunktioner.

Hvis du ønsker den total lysoplevelse, vil vi anbefale, at du investerer i et startsæt, der gør brug af wifi, da disse som allerede nævnt giver flere funktioner til rådighed som styring fra din smartenhed, stemmestyring samt mulighed for tilkobling af andet intelligent udstyr som bevægelsessensorer og flere trådløse kontakter.

Det er også her, at du kan lave dine lysscener, der er indstillet efter din tidsplaner og rutiner – også selvom du ikke er hjemme. Hvis du ikke ønsker at købe en bridge, kan du altid gøre det efterfølgende uden problemer.

 

Montering og installation af smart belysning

Hvordan de enkelte startpakker skal monteres og installeres, kan afvige fra hinanden, da nogle kræver en bridge til wifi-routeren, og andre hvor det skal automatiseres med sin egen wifi-chip. Nogle startkits kræver ikke engang wifi for at kunne benyttes, men blot Bluetooth og medfølgende lysdæmper.

Dette vil dog fremgå ved de enkelte producenter og produkter, hvis du klikker på dem. Men i langt de fleste tilfælde vil montering ikke tage mere end par minutter, og så er du i gang med en nemmere og skræddersyet lyssetting i dit hjem.

 

Dit intelligente hjem starter hos Bilka.dk

Intelligente hjem kommer til at være en ting fremtiden, og i dag findes der mange muligheder, hvor smart belysning er en af de mere overkommelige og bekvemme løsninger, der nemt kan installeres i alle hjem.

Du finder derfor mange forskellige lysprodukter og startsæt fra nogle af de førende indenfor branchen her på Bilka.dk. Du er derfor kun nogle klik væk fra at skabe den ultimative lysoplevelse, hvor du selv kan bestemme, skræddersy og personliggøre de forskellige settings i hvert rum i dit hjem.