Rosevin

Rosévin nydes ofte kold på en varm sommerdag, og fås både som tør og halvtør, der kan bruges til lette retter eller som aperitif. Inde på hver enkelt vin kan du læse om vingården og smagen den enkelte vin har. Rosévin får den karakteristiske lyserøde farve fra skallerne fra den røde drue, som fjernes kort tid efter gæringsprocessen er indledt. Se vores lækre udvalg af rosévine her på siden.

Sådan vælger du rosévin

Hvilken risévin passer bedst til dig? Læs hele guiden og lær mere om forskellene på vores rosévine. Du kan både læse om de tørre eller halvtørre versioner og hvilke råvarer vinen passer særdeles godt sammen med.

Rosévin – elsket af alle

Vælg den lette variant, rosevin, når du ikke ved, om det skal være rødvin eller hvidvin. En sød rosevin falder i de flestes smag og kan med fordel serveres til dine gæster, når de ankommer en varm sommerdag. Hold din rose-vin kølig i skyggen, eller lad den blive iskold i køleskabet.

  • Rosévin er det lette valg til de varme dage
  • Elegant at servere til velkomst eller i drinks
  • Du finder den på flasker og som bag in box

En god rosevin er let og kan serveres køligt på varme dage.

Den smukke farve gør rosévin til det oplagte valg, når du skal vælge velkomstdrinks til dine gæster eller gerne vil blande en lækker sommerdrink.

Du finder alle de gode mærker inden for rosévin som både flaske og bag in box her hos Bilka.dk. Hos os finder du også rosévin fra verdens største vinlande og vinområder, så du nemt kan gå på opdagelse og finde din favorit.

Hvad bør du vide, når du vælger rosévin?

  • Nydes bedst afkølet – På grund af den lette og frugtige smag, der ofte præger en rosévin, foretrækker de fleste at nyde den afkølet. Der er ingen generelle anvisninger til den optimale temperatur for en rosé, så om du foretrækker den direkte fra køleskabet eller blot afkølet i skyggen er helt op til dig og dine smagsløg. Og husk – en rosévin forbedres ikke med alderen, så du kan lige så godt drikke den, når lejligheden byder sig.
  • Passer til alt mad – Mange vælger at servere rosévin i stedet for dessertvin som et alternativ til den søde drik. Den friske og næsten altid frugtige smag fra rosévin passer fint til mange typer desserter, og vælger du en sød rosévin, kan den også serveres til ost.

Bliv klar til den næste fest – find din favorit – din bedste rosévin i vores store online udvalg her på Bilka.dk. Dit hypermarked – vi har alt, du skal bruge!