Champagne

Hvis du leder efter det bedste som mousserende vin har at byde på, så er du kommet til det rette sted. Champagne er for de fleste lig med fest, luksus og kvalitets-vin. Hos Bilka.dk kan du finde et skønt udvalg af Champagne til din specielle begivenhed.

Derfor er Champagne værd at prøve

Champagne må nok betegnes som at være den ubestridte stjerne, når det kommer til mousserende vin. Provinsen i det nordøstlige Frankrig byder dig på de mest udsøgte og eksklusive bobler. Du kender måske til Moët og Dom Perignon? Det er nogle af de mere velkendte mærker. Du bør gå efter en flaske Champagne, hvis du er til:

  • Delikate bobler i høj kvalitet
  • Tør eller sød mousserende vin
  • En rig smagsoplevelse

De fransk egne har eneret på navnet. Står der Champagne på etiketten, kan du derfor være ganske sikker på, at du får en ægte Champagne. Vil du prøve andre lignende mousserende vine? På Bilka.dk kan du finde alternativer til Champagne. Spaniens svar på Champagne er Cava fra Catalonien, mens Italien byder på Prosecco fra Veneto

Bliv klogere på din Champagne

Din Champagne kan naturligvis variere i smagen, fra sød til tør. Vi giver dig et kort overblik, så du nemmere kan finde frem til den rigtige flaske for dig. Du kan nemlig få Champagne i tre forskellige smagstyper, som også vil fremgå af flasken: 

  • Brut - Her får du en tør Champagne, som du kan servere til næsten alt og på alle tidspunkter af døgnet.
  • Demi sec - Dette er en halvsød Champagne, som du med fordel kan drikke til lette salater, sommerinspirerede retter og naturligvis som apéritif.
  • Rosé - Når rosévin er mousserende, bliver den lavet af både grønne og blå druer. Du kan både få en rosé Champagne som brut og demi sec.

Boblerne i en Champagne stammer fra andengæringen i flasken, hvor gær og sukker bliver tilsat. Denne metode bliver kaldt for Champagne metoden - det korrekte navn er dog Méthode Classique, hvilket du også vil opdage fremgår af etiketten. Er du klar til at vælge din Champagne? Gå på opdagelse i vores udvalg.