Californisk vin

På Bilka.dk kan du smage californisk vin fra USA’s måske vigtigste vinstat. Her kan du blandt andet finde smagfuld californiske rødvine eller hvidvine til flotte priser. Dyk ned i vores udvalg af vin fra Californien, og vælg din foretrukne variant hos os.

Vine fra solrige Californien

Amerikansk vin har siden 1920’erne oplevet stigende popularitet, og i dag er Amerika det fjerdestørste vinproducerende land på verdensplan. Størstedelen af vinen produceres i den aflange nationalstat: Californien. Californiens solrige vejr, kombineret med briser fra Stillehavet og tåge, gør det til det perfekte sted at producere vin.

Gnarly Head

Gnarly Head er skabt af Delicato-familien, der er anerkendt vinmagere inden for californisk vin. Vin i høj kvalitet er omdrejningspunktet, når der laves smagfulde vine på bl.a. Zinfandel-, Chardonnay-, og Pinot Noir-druer.

Barefoot

Barefoot er et af de mest genkendelige vinbrands i verden med et bredt sortiment, hvor kvalitet og pris passer til mange vinnydere. Vinene er frugtige, behagelige og ikke mindst drikkevenlige.

Ironstone

Ved foden af Sierra Nevada-bjergkæden i Californien findes vinproducenten Ironstone Vineyards. Klimaet, kombineret med druesorternes særpræg, giver voluminøse smagsoplevelser af vine lavet på f.eks. Zinfandel og Chardonnay.

Edna Valley

Edna Valley Vineyard ligger mellem San Francisco og Los Angeles, hvor kølige briser fra Stillehavet giver druesorter som Pinot Noir mulighed for at blomstre – hvilket kan nydes af begyndere, såvel som erfarne vindrikkere.

Hvad kan du forvente ved californisk vin?

De californiske vinmarker er spredt ud over et kæmpe område, og du kan derfor opleve mange forskellige varianter af vine. Vores vin fra Californien kan være meget varieret. Over et hundrede varianter af druer bliver dyrket i staten. Nogle af de mere velkendte typer, som du kan støde på, indebærer blandt andet Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir og Zinfandel.

Du bør overveje en californisk vin, hvis du er til:

  • Frugtig smag
  • Chardonnay
  • Cabernet Sauvignon
  • Zinfandel 

Den mest udbredte hvide drue er uden tvivl Chardonnay, og du kan derfor finde mange fine hvidvine fra Californien. Fordelen ved Chardonnay er, at du får en drue, der får sin aroma fra det område, som den er dyrket i. Californisk Chardonnay giver dig dermed en unik smag, der er inspireret af “New World” vintraditioner uden for Europa og Mellemøsten. Her har flere californiske vinproducenter fokus på simpel og frugtig vin.

Lær mere om californisk rødvin

Er du interesseret i at finde en lækker californisk rødvin? Så læs med videre. Det varmere californiske klima kan flere steder give specielle gode forhold for vindyrkning, hvor det nogle steder kan minde om middelhavsklima. Ved North Coast regionen kan du især få en lækker californisk vin fra de mere berømte vinområder. Specielt fra Napa Valley kan du finde en udsøgt californisk rødvin, der er lavet på Cabernet Sauvignon.

Zinfandel er en særlig drue, når det kommer til vin fra Californien. Den stammer nemlig herfra. Vinmarkerne ved byen Lodi i Central Valley, bliver af mange betegnet som hovedstaden for Zinfandel, og der er også her du kan finde de mest berømte Zinfandel-vine. Zinfandel giver dig en meget mørk og fyldig californisk rødvin med en medium tør smag. Du kan også se vores udvalg af andre gode rødvine her.