Côtes du Rhône vin

Opdag et håndplukket udvalg af udsøgt Côtes du Rhône vin på Bilka.dk. Fra den sydfranske region kan du smage på et bredt spektrum af vine til din smag. Køb din Côtes du Rhône vin online og få den direkte til din dør.

Hvilke vine kan du få fra Côtes du Rhône?

Côtes du Rhône er en af de særlige franske vinregioner. Med en vin herfra kan du både få rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Du kan både få en fornuftig vin til hverdagen samt en mere eksklusiv vin, til når din smagsløg har fortjent lidt ekstra forkælelse. Hos Bilka.dk kan du vælge blandt et flot udvalg af Rhône vine. 

Særlige distrikter i Côtes du Rhône, som du kan vælge en god vin fra, er følgende:

 

AOC er den normale Côtes du Rhône vin, som du kan finde. Dette er en fransk certificering, som betyder, at området er geografisk beskyttet. På den måde kan du være mere sikker på, at vinen kommer fra netop dette område og lever op til en række kvalitetsstandarder. Desuden kan du finde højere kvalitetsstatus som Côtes du Rhône Villages og Cru.

Côtes du Rhône er opdelt i nord og syd

Du kan opdele Rhône regionen i henholdsvis nord og syd. Smagen på din Côtes du Rhône vin kan nemlig afhænge en hel del af, hvor vinen kommer fra. Fra det nordlige Rhône finder du et mindre udvalg af mere eksklusive vine lavet på håndplukkede druer. Her bliver der udelukkende lavet vin på Syrah/Shiraz til rødvin og Viognier til hvidvin, eller som en blanding.

Drager du til det sydlige Rhône, kan du opdage mange flere muligheder. I denne del bliver omtrent 90% af alt vin fra Côtes du Rhône dyrket. Her har vinbønderne større rammer for at skabe variation i vinlandskabet. Du kan nemlig få vin, som er lavet af en eller flere af de tretten tilladte druer. Vil du vide endnu mere? Du kan tage et kig i Bilka.dk’s store vinguide og blive klogere på alt om vin.