Sådan vælger du en god rosévin

Server en kølig rosévin på de varme sommerdage

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til rosévin

 

Rosévin nydes ofte kold på en varm sommerdag, på terrassen eller i haven. Rosévine fås både som tørre og halvtørre og kan både bruges som aperitif og til lette retter. Rosévin får sin karakteristiske lyserøde farve fra den røde drue, da skallerne fjernes kort tid efter gæringsprocessen er indledt.

 

Tør og halvtør rosevin

Rosévin inddeles som regel i to: tørre og halvtørre rosévine. En tør rosévin betyder, at vinen ikke er sød. Når det kommer til smag, er det dog ofte meget individuelt, hvornår nogle synes, at en vin er 'sød'. 

En god tommelfingerregel for vinens sødme-niveau er alkoholprocenten. En rosévin med lav alkoholprocent vil ofte være sødere, hvorimod en mere tør rosévin ofte vil have en højere alkoholprocent.

 

Rosevin til mad

Rosévine kan sagtens drikkes sammen med mad. Frugtige, friske og tørre rosévine kan eksempelvis være helt fantastiske til snacks, frokost og diverse forretter.

Har du derimod en rosévin, der er kraftig og mere intens i smagen, kan du med fordel bruge den sammen med lyst kød fra grillen eller en krydret ret. Husk, at den bedste rosévin selvfølgelig er den, du kan lide!

Tør rosévin

Kendetegn for tør rosévin

Enkel og frisk, tør og læskende.

 

Perfekt til

Aperitif, frokostvin, hyggestunder - især om sommeren.

Halvtør rosévin

Kendetegn for halvtør rosévin

Har karakter som en let rødvin. En blød sødmefyldt duft.

 

Perfekt til

Lette salater, sommerinspirerede retter og som aperitif.

Rosé anmeldelse

Vinsmager og anmelder Mikkel Nielsen smager på tre rosévine, så du kan få inspiration til, hvilken vin du skal vælge. I videoen nedenfor kan du se anmeldelsen.

Guides om rosévin

Rosévin er sommerens absolutte klassiker! På denne side kan du lære meget mere om vinen og dens smukke farve. Derudover kan du se vores andre guides om rosévin.

Bilkas store vinguide

Vil du gerne lære mere om vin? Her på Bilka.dk har vi samlet en vinguide til dig, der gerne vil dykke ned i vores fantastiske vin-univers! Læs meget mere om rødvine, hvidvine, dekantering og druesorter her på siden.

Rosévin

Find netop den rosévin, der skal lægge smag til din sommer. På Bilka.dk har vi et bredt udvalg af rosévine, så du med garanti kan finde én, der falder i din smag. Køb den online i dag og få leveret lige til døren - nemt og hurtigt.