Sådan vælger du rosévin

Server en kølig rosévin på de varme sommerdage

Rosévin nydes ofte kold på en varm sommerdag, på terrassen eller i haven. Rosévine fås både som tør og halvtør og kan både bruges som aperitif og til lette retter. Rosévin får sin karakteristiske lyserøde farve fra den røde drue, da skallerne fjernes kort tid efter gæringsprocessen er indledt.

 

Tør og halvtør rosevin

Rosévin inddeles som regel i to: tørre og halvtørre rosévine.

En tør rosévin betyder, at vinen ikke er sød. Men når det kommer til smag er det ofte meget individuelt, hvornår nogle synes en vin er 'sød'. 

En god tommelfingerregel for vinens sødmeniveau er alkoholprocenten. En rosévin med lavt alkoholindhold vil ofte være sødere, hvorimod en mere tør rosévin ofte vil have en højere alkoholprocent.

 

Rosevin til mad

Rosévine kan sagtens drikkes sammen med mad. Frugtige, friske og tørre rosévine kan eksempelvis være helt fantastiske til snacks, frokost og diverse forretter.

Har du derimod en rosévin der er kraftig og mere intens i smagen, kan du med fordel bruge den sammen med lyst kød fra grillen eller en krydret ret.

Husk at den bedste rosévin er selvfølgelig den du kan lide!

Tør rosévin

Kendetegn for tør rosévin

Enkel og frisk, tør og læskende.

 

Perfekt til

Aperitif, frokostvin, hyggestunder - især om sommeren.

Halvtør rosévin

Kendetegn for halvtør rosévin

Har karakter som en let rødvin. En blød sødmefyldt duft.

 

Perfekt til

Lette salater, sommerinspirerede retter og som aperitif.

Rosé anmeldelse

Vinsmager og anmelder Mikkel Nielsen smager på tre rosévine, så du kan få inspiration til, hvilken vin du skal vælge. I videoen nedenfor kan du se anmeldelsen.

Hvis du vil vide meget mere om vin, kan du tilmelde dig Bilka WineClub. Her får du tips og inspiration til vin, og du får de seneste trends og nyheder tilsendt.

Værd at vide om rosévin

Rosévin er sommerens absolutte klassiker! I denne guide kan du lære meget mere om vinen og dens smukke farve.

Bilkas store vinguide

Vil du gerne lære mere om vin? Her på Bilka.dk har vi samlet en vinguide til dig der gerne vil dykke ned i vores fantastiske vin-univers! Læs meget mere om rødvine, hvidvine, dekantering og druesorter her på siden.

Stort udvalg

Find netop den rose vin, der skal lægge smag til din sommer. På Bilka.dk har vi et bredt udvalg af rosévine, så du med garanti kan finde én, der falder i din smag. Køb den online i dag og få leveret lige til døren. Nemt og hurtigt med Danmarks største vareudvalg.