Portugisisk vin

Er du på jagt efter en ordentlig Portvin? Vin fra Portugal er for mange nemlig lig med Portvin. På Bilka.dk, kan du prøve et smagsrigt udvalg af portugisisk vin. Dyk ned på siden og find en udsøgt flaske Portvin, Vinho Verde og mere til lækkert til ganen.

Oplev unik portugisisk vin

Du kender måske bedst portugisisk vin på grund af Portvin, der er en populær variant af hedvin? Portugal har dog langt mere at byde på, når det kommer til lækker vin. Du kan også opdage andet populært vin fra Portugal som Vinho Verde. Her vil du oftest opleve en dejlig frisk hvidvin eller eventuelt som rosé. Med portugisisk vin fra Bilka.dk, kan du blandt andet opleve:

  • Portvin

  • Madeira vin

  • Vinho Verde

Navnet på vinen kan gøre dig klogere på dens smag, alder, produktion og lagring. Du har måske lagt mærke til, at noget af vores vin fra Portugal hedder Tawny, LBV og Ruby? For eksempel er Tawny vin blevet lagret i mindst tre år i trætønder, og har oftest en lidt sød eller mellemtør smag. Du finder normalt portugisisk vin opdelt i typer som:

  • Ruby (plus Reserva og Rose)

  • Tawny (plus Colheita)

  • LBV (Late Bottled Vintage)

  • Vintage
     

Vil du lære mere om vin fra Portugal?

Du vil opleve, at portugiserne især er glade for rødvin. Du kommer selvfølgelig heller ikke uden om Portvin. Selvom du godt kan få en portvin lavet på hvide druer, er langt det meste lavet på røde druer. Den velkendte vin fra Portugal udspringer fra Duoro-dalen i det nordlige Portugal. Med Touriga Nacional får du en af de fornemmeste druer til portvin. Jo ældre vinen bliver, desto mere mørk og fyldig eftersmag får du med denne drue. 

Uanset om du ser dig selv som en nybegynder eller en kyndig vinkender, kan du på Bilka.dk blive klogere på alle de detaljerede smagsnuancer i vinens verden. Hvilken vin går til hvilken ret? Hvilken vin kan anbefales? Bliv klogere på vin på Bilka.dk i dag!