Sådan griller du med indirekte varme

Tilbered råvarerne lagsommere

Indirekte grillning er en metode, hvor man deler briketter i to lige store dele og flytter dem ud i siden af grillen. Kødet placeres midt på risten over briketterne med en bakke i midten til at opsamle det fedt, der drypper fra. Dernæst lægges der låg på grillen. Metoden er særligt velegnet til større stykker kød, hvor varmen – modsat direkte grillning – bliver bedre fordelt og kødet bliver langsomt tilberedt uden at blive branket.

Metoden er god til råvarer, der kræver længere tilberedning. For eksempel større stykker kød som andesteg, oksemørbrad eller hel kylling, som har en tilberedningstid på mere end 20 minutter.

 

INDIREKTE VARME PÅ KUGLEGRILL

Fordel de varme briketter i siderne af grillen – eventuelt i kulholdere. Placér en drypbakke i midten af grillen til at opsamle kødsaft. Hæld lidt vand i bakken, så du undgår, at saften brænder fast. Saften fra kødet kan du senere bruge som base til din sauce.

Læg kødet på risten i midten af grillen, så det ligger over drypbakken. Sæt låget på grillen umiddelbart efter, kødet er lagt på. Når du bruger indirekte varme, opnår du samme resultat som i en ovn – men kødet får udseende og smag efter grillen.

 

INDIREKTE VARME PÅ GASGRILL

Ved brug af indirekte varme på gasgrill, er princippet det samme som hvis du griller på kulgrill: du vil gerne have opdelt grillen, så dine råvarer kan tilberedes over længere tid.

Når du vil grille med indirekte varme på gasgrill, så starter du med at tænde allere brændere og skrue helt op for dem.

Lad grillen stå sådan i 5-10 minutter, så den er godt forvarm. Herefter slukker du for brænderen/brænderne i midten, således det kun er de yderste der er tændt. Placer maden i midten af grillen, som du vil gøre på en kulgrill.

Luk låget og indstil temperaturen til det antal grader der angves i din opskrift.