Sådan vælger du den rigtige grillmetode

Tilbered dine råvarer til perfektion på grillen

Når det kommer til at grille, så findes der forskellige metoder, du kan grille på. Der findes 4 grundlæggende grillmetoder, som du bør kende, når du starter op for grillen. Metoderne har deres egne fordele og bør benyttes alt efter, hvad du griller.

Du kender sansynligvis metoderne, men kender du forskellen?

 

De 4 grill-metoder
 

 

 

Grill med direkte varme

Når du griller med direkte varme, har du dine kul fordelt over hele risten, i bunden af grillen. Med denne metode bliver maden derfor grillet direkte over kullene. Metoden er velegnet til fødevarer, som skal have kort tid, med høj intensitet og varme.

Hvis du griller med direkte varme på din gasgrill, så skal låget åbnes og alle brændere tændes. Herefter lukker du låget indtil grillen har opnået den ønskede varme, og så lægger du maden på grillristen. Husk at lukke låget igen, når maden er på grillen.

Den direkte grillmetode er god til tilberedning af steaks, hakkebøffer, etc. Metoden kan også bruges tilgrøntsager, som hurtigt skal svitses.

Tommelfingerreglen med denne metode, er, at den skal benyttes sammen med råvarer, der skal have 20 minutter eller mindre på grillen. Læs mere om at grille med direkte varme i vores guide.


 

Brug af indirekte varme på grillen

Når du griller med indirekte varme på en kulgrill, så placerer du kullene i hver sin side af grillen. Maden tilberedes herefter midt på grillristen, så den ikke ligger direkte ovenpå kullene. Det betyder, at maden tilberedes med strålevarme fra kullene i siden.

Griller du med indirekte varme på en gasgrill, så skal låget åbnes, og du skal tænde de to yderste brændere. Herefter lukkes låget igen, og du lægger maden ind på den del af risten, hvor brænderne ikke er tændt. Har grillen kun to brændere, så tænder du kun for den ene.

Den indirekte grillmetode er god til større stykker kød, der skal have længere tilberedningstid, og du kan læse meget mere om den i vores guides om hvordan du griller med indirekte varme.

 

 

Den cirkulære varme på grill

Den cirkulære grillmetode er perfekt til tilberedning af tærter, pizza og brød. Dog skal du være opmærksom på, at denne metode kun kan benyttes til kulgrillen.

Når du bruger den cirkulære grillmetode, så placerer du kullene langs kanten af grillen, i en cirkel. Dette skaber en jævn varme fra siderne og du undgår direkte varme fra bunden af.

Du kan læse meget mere om hvordan du bruger den cirkulære grillmetode i vores guide.


 

50/50-grillmetoden

50/50-metoden betyder, at du både får direkte og indirekte varme. Ved denne metode fylder du halvdelen af grillens bund med kul og lader den ande halvdel være tom. På gasgrillen tænder du kun for brænderne i den ene side. Med denne metode har man mulighed for at brune maden over de tændte brændere og stege den færdig i den anden side efter.

Er du i tvivl om, hvordan du bruger denne metode? Du kan læse meget mere om at grille med 50/50-metoden i vores guide.

 

Held og lykke med grillningen og bon appetit!